35 Yıllık Sanayi Devi Pakpen İflas Etti

35 Yıllık Sanayi Devi Pakpen İflas Etti

Konya'da 35 yıldır faaliyet gösteren sanayi kuruluşu Pakpen, ekonomik krizi aşamayarak iflasını açıkladı. Yıllık 250 bin ton plastik ve 650 bin ton yalıtım malzemesi üreten Pakpen, resmi olarak iflasını bildirdi. Pakpen'in kurucusu Mehmet Tuza, şirketi ayakta tutabilmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektupta "Burası üretime devam etsin, ben ceketimi alıp çıkarım" demişti.

Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu Arasındaydı

İstanbul Sanayi Odası verilerine göre Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Pakpen, kapı, pencere, boru, bahçe ve PVC gibi birçok bina malzemesini imal ediyordu. Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 300 bin metrekarelik entegre tesislere sahip olan Pakpen, yıllık 250 bin ton plastik ve 650 bin metreküp yalıtım malzemesi üretme kapasitesine sahipti.

Ekonomik Krizi Aşamadılar

35 yıllık sanayi devi Pakpen, tüm çabalarına rağmen ekonomik krizi aşmayı başaramadı. Şirketin kurucusu Mehmet Tuza, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektupta şirketin devam etmesi için her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Uluslararası Alanda Tanınıyordu

Pakpen, Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 50'ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyordu. Ancak ekonomik kriz ve mali sorunlar şirketin sonunu getirdi. Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin girişinde yer alan Pakpen'in fabrikası ve idari binası, Konyalı firma Bagen'e satıldı. Şirketten 1800 işçinin haklarını alamadığı ifade etti.

Önceki Haber Yurtdışına Çıkış Harcına Büyük Zam: Yeni Tutar 500 TL
Sonraki Haber TOKİ Taksitlerinde Büyük İndirim: Müjdeyi Bakan Kurum Verdi
Benzer Haberler