77 Yıl Önce Kurulan Alman Elektronik Devi Astro Strobel İflas Etti

77 Yıl Önce Kurulan Alman Elektronik Devi Astro Strobel İflas Etti

Almanya'da 77 yıl önce kurulan Astro Strobel, koronavirüs pandemisi ve Ukrayna'daki savaşın neden olduğu tedarik zinciri sorunları nedeniyle iflas ettiğini duyurdu. 1947 yılında Adolf Strobel tarafından kurulan şirket, yeni yatırımcı arayışına girdi ve ilk görüşmelerini gerçekleştirdi.

İflas Süreci

Bergisch-Gladbach yakınlarındaki Bensberg'den Astro Strobel, web sitesinde Köln bölge mahkemesinin 10 Temmuz'da iflas kararını bildirdi. Genel Müdür Herbert Strobel, "İflas işlemleri bizim için önemli bir an, ancak daha güçlü çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

Çalışanların Durumu

İflas yöneticisi Thomas Ellrich, yeniden yapılanma için iyi bir şans gördüğünü belirterek, "İşletme temelde sağlıklı ve siparişler devam ediyor" dedi. Ticari faaliyetler şimdilik sürecek ve 115 çalışanın ücretleri Federal İş Ajansı'nın iflas yardımlarıyla birlikte ödenecek.

Şirketin Geçmişi ve Geleceği

Astro Strobel, 77 yıldır kablo TV, uydu alımı ve IPTV teknolojisi için elektronik cihazlar ve sistem çözümleri üretiyor. Şirket, koronavirüs pandemisi ve Ukrayna'daki savaşın neden olduğu tedarik zinciri sorunları nedeniyle zorluk yaşadı. Büyük bir siparişin iptali de durumu daha da kötüleştirdi. Strobel, "Likidite durumu mahkeme dışında düzeltilemezdi" diyerek iflasın kaçınılmaz olduğunu belirtti. Şirket şimdi yatırımcı arayışında ve ilk görüşmelerini yaptı.

Önceki Haber Alman Ekonomisi Krizde: Üçüncü Çeyrekte İyileşme Beklenmiyor
Sonraki Haber Genel Müdürün Ölümüyle Sarsılan Mobilya Devi Wäscherei İflas Etti
Benzer Haberler