ABD Enflasyon Verileri Sonrası Altın Rekor Kırdı

ABD Enflasyon Verileri Sonrası Altın Rekor Kırdı

ABD'nin merakla beklenen enflasyon rakamları duyurdu. Beklenenden düşük gelen enflasyon verileri piyasalar için olumlu bir sürpriz gerçekleşti. Bu gelişmeyle birlikte, FED'in Eylül ayında faiz indirme olasılığı önemli ölçüde arttı. Bu beklentilerle altın fiyatları yükselişe geçti ve serbest piyasada gram altın 2540 TL'yi aşarak rekor kırdı.

ABD Enflasyon Verileri ve Altın Fiyatları

ABD'de tüketici fiyat endeksi, Haziran ayında aylık yüzde 0,1 düşerken, yıllık bazda yüzde 3 arttı ve bu rakam piyasa beklentilerinin altında seyretti. Ekonomistler, Haziran ayında enflasyonun bir önceki aya göre yüzde 0,1 artmasını ve yıllık enflasyonun yüzde 3,1 olmasını bekliyorlardı.

Altın Fiyatları Tarihi Zirveyi Gördü

ABD enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalması, altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Bu durum, yatırımcıların güvenli liman olarak altına yönelmesini sağladı. Açıklanan veriler sonrası ons altın 2406 dolara kadar yükselirken, gram altın 2540 TL'yi geçerek tarihi zirvesini test etti.

Diğer Piyasa Tepkileri

Enflasyon verilerinin ardından Euro/dolar paritesi 1,088 seviyesine kadar yükseldi. Ayrıca, Bitcoin de günlük artışını yüzde 1,9'a çıkararak 59 bin dolara kadar ulaştı.

Önceki Haber Ethereum, Yıllık 2,7 Milyar Dolar İşlem Ücreti Geliriyle Zirvede
Sonraki Haber Euro Dolar Karşısında Yükseliyor
Benzer Haberler