Adalar'da Elektrikli Araçlarla Yeni Ulaşım Dönemi Başladı

Adalar'da Elektrikli Araçlarla Yeni Ulaşım Dönemi Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar'da güvenli ve çevreci bir toplu ulaşım için elektrikli araçları hizmete aldı. Adalar ilçesinde atlı faytonların yerini artık elektrikli araçlar alıyor.

Elektrikli Araçlarla Yeni Dönem

Adalar'da hafta sonu ve bayramlarda 60 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesiyle toplu ulaşımın güvenli ve konforlu olması oldukça büyük bir önem taşıyor. Bu ihtiyacı karşılamak için İBB, Kurban Bayramı öncesinde tescilli ve çevreci elektrikli araçları devreye soktu.

Atlı Faytonlar Tarihe Karıştı

İBB, 16 Ocak 2020'de Adalar'da atlı fayton taşımacılığını iptal ederek, yerine elektrikli araçlarla ulaşım sağlanması kararını verdi. 6 Şubat 2020'de UKOME kararıyla, 40 adet 13 kişilik elektrikli araç hizmete girdi ve bu uygulama 30 Nisan 2024'te sona erdi.

Yüzde 100 Elektrikli, Sessiz ve Çevreci Araçlar

Adalar'da kullanılan yeni toplu taşıma araçları, tamamen elektrikli, sessiz ve çevreci özelliklere sahip. Bu araçlar, ASELSAN ile işbirliği içinde geliştirildi ve Adalar'ın özel ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlandı. Engelli erişimine uygun olan bu araçlar, tek şarjla 150 kilometre menzile sahip ve Büyükada'da 21 tur yapabiliyor.

Güvenli ve Konforlu Ulaşım

Adalar'da yazın nüfusun artmasıyla birlikte güvenli ve konforlu ulaşımın önemi oldukça artıyor. İBB, yeni nesil güvenli ulaşım donanımlarıyla üretilmiş elektrikli araçlarını, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, 15 Haziran 2024'te hizmete aldı. Adalar Kaymakamlığı'na da gerekli emniyet tedbirlerinin alınması için bilgilendirildi.

Yeni elektrikli araçlar, Adalar'da toplu ulaşımı daha güvenli, konforlu ve çevreci hale getirecek.

Önceki Haber Tarım-ÜFE Mayıs'ta Yıllık Yüzde 61,24 Arttı
Sonraki Haber Antalya Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde Yeni Rekorlar
Benzer Haberler