Aile Destek Programı Ödemelerinin Tarihi Belli Oldu

Aile Destek Programı Ödemelerinin Tarihi Belli Oldu

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile destek programı kapsamında ödemelerin 2024 yılının sonuna kadar devam edeceğini duyurdu. Erdoğan, "2 yıldır uyguladığımız destek programımızı, sosyal devlet olmanın gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz" dedi.

Ağustos ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak eden vatandaşlara, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklama yapıldı. Göktaş, ödemelerin 9 Ağustos itibarıyla hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Bakan Göktaş, tüm sosyal politika uygulamalarının hak temelli ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sürdürüldüğünü ifade etti. "Küresel salgın döneminde başlattığımız Türkiye Aile Destek Programı ile birçok aileye maddi destek sağladık. 2022 yılında başlattığımız programın son ödemesini haziran ayında yaptık. İlk başta 12 aylık olan program, kapsayıcılığı nedeniyle büyük ilgi gördü ve memurlar hariç emekliler, dul, yetim ve mevsimlik işçiler de bu programdan faydalandı" şeklinde ifade etti.

3 Milyondan Fazla Haneye Yardım Devam Ediyor

Bakan Göktaş, programın uzatılması için yoğun talep aldıklarını ve bu talepler doğrultusunda programın 2024 yılının sonuna kadar uzatıldığını belirtti. "Her ay 3 milyondan fazla haneye, 4 milyar lira ödeme yapmaya devam edeceğiz. Ailelerin aylık geliri ve çocuk sayısına göre belirlenen ödenekler, elektrik tüketim desteğini de içeriyor. 2 yıllık programla 4 milyondan fazla haneye yaklaşık 68 milyar lira aile desteği sağladık. Yaklaşık 7 milyon çocuk için, 20 milyar liradan fazla çocuk desteği verdik. Bugüne kadar toplam 88 milyar lirayı aşan bir ödenek tahsis ettik" dedi.

Önceki Haber Türkiye'nin Dev Havayolu Şirketi Atlasglobal İflasını Resmen Açıkladı
Sonraki Haber e-Devlet'te Yeni Dönem: Kira Kontratları Artık Online!
Benzer Haberler