AK Parti'den Vekillere Performans Uyarısı: 100 Vekil Yasama Faaliyetlerine Katılmadı

AK Parti'den Vekillere Performans Uyarısı: 100 Vekil Yasama Faaliyetlerine Katılmadı

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde oy kaybının nedenlerini araştırırken, milletvekillerinin TBMM'deki performanslarını da değerlendirmeye aldı. Yapılan incelemeler sonucunda, yaklaşık 100 milletvekilinin yasama faaliyetlerine aktif olarak katılmadığı tespit edildi. Bu vekillere parti yönetimi tarafından ciddi uyarılar yapıldığı öğrenildi.

YASAMA FAALİYETLERİNE KATILMAYAN VEKİLLER

AK Parti kurmayları, 100'e yakın milletvekilinin yasama çalışmalarına aktif olarak katılmadığını iletti. Bu durum, parti yönetimi tarafından dikkatle izlenirken, vekiller yasama faaliyetlerinin önemini anlatan toplantılara davet edildi.

YENİ VEKİLLERİN PERFORMANSI DÜŞÜK

Yasama faaliyetlerine katılmayan vekillerin çoğunun ilk kez seçilen isimler olduğu belirtildi. Tecrübeli vekiller bu durumdan rahatsızlık duyarken, yeni vekillere yasama faaliyetlerine katılmaları konusunda ricalarda bulundular.

MAAŞLAR 170 BİN TL'YE YÜKSELDİ

Son zamlarla birlikte milletvekili maaşları 170 bin TL'ye kadar yükseldi. Vekillerin yasama faaliyetlerine katılmaması, bu maaş artışının ardından daha da dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl milletvekillerini TBMM'nin genel kurul toplantılarına katılmadıkları için eleştirmiş ve "Bu millet size hakkını helal etmez. Ben de etmiyorum" demişti.

ERDOĞAN'DAN YENİ BİR UYARI GELEBİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 100 vekilin performansıyla ilgili ortaya çıkan raporun ardından benzer bir uyarıyı yinelemesi bekleniyor.

Önceki Haber CHP Lideri Özel: "Bu Zam Değil, Emekliye İhanettir"
Sonraki Haber Global Kriz Türkiye'yi Vurdu: Uçuşlar ve Bankacılık Sistemleri Durdu
Benzer Haberler