AK Parti'den Yavaş'a SGK Borcu Yalanlaması: "Yapılandırmadan Yararlanıp İlk Taksiti Bile Ödemedi"

AK Parti'den Yavaş'a SGK Borcu Yalanlaması:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin SGK'ya 5.7 milyar TL borcu olduğunu belirtti. Başkan Mansur Yavaş, bu açıklamaya tepki göstererek belediyelerin hedef gösterildiğini ifade etti. Ancak, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, Yavaş'ın 2023 yılında yapılandırmadan faydalandığını ancak ilk taksiti ödemediğini dile getirdi.

AK Parti'den Basın Toplantısı

AK Parti İl Başkanlığı, Mansur Yavaş'ın borç ve hizmet fiyatlarıyla ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirterek bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Yalçın, Yavaş'ın 5 yılda 32 milyar TL borçlanma yetkisi alıp 20 milyarlık taşınmaz sattığını ve SGK borcunu yapılandırdıktan sonra ilk taksiti ödemediğini ifade etti.

Yavaş'a Sert Eleştiriler

Yalçın, "ABB'nin iflasa doğru sürüklendiğini" ve Yavaş'ın kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını söyledi. 2019-2024 yılları arasında Yavaş'a 32 milyar TL borçlanma ve 20 milyar TL satış yetkisi verildiğini belirtti. Buna rağmen Yavaş'ın engellendiği iddialarını eleştirdi.

Su ve Ulaşım Fiyatları Üzerine Tartışma

Yalçın, Yavaş'ın ulaşım ve su fiyatlarıyla ilgili açıklamalarının da gerçeği yansıtmadığını ifade etti. EGO bilet fiyatlarının Yavaş göreve geldiğinde 0.40 dolar olduğunu, ancak şu anda 0.64 dolar olduğunu ifade etti. Su fiyatları konusunda da Yavaş'ın yanlış bilgi verdiğini ve Ankara'nın en pahalı su tarifelerinden birine sahip olduğunu söyledi.

Yalçın, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sigorta prim borcunun Yavaş göreve geldiğinden bu yana 225 milyon TL'den 5.7 milyar TL'ye kadar çıktığını belirtti ve belediyenin kötü yönetim nedeniyle iflasa sürüklendiğini iddia etti.

Önceki Haber Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Bazı Şirketler Gerçekten Vergi Ödemiyor"
Sonraki Haber 2 Ağustos 2024 Güncel Altın Fiyatları: Çeyrek, Gram ve Yarım Altın Ne Kadar?
Benzer Haberler