AK Parti, En Düşük Emekli Maaşına Zam İçin Tarih Verdi

AK Parti, En Düşük Emekli Maaşına Zam İçin Tarih Verdi

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve zammın önümüzdeki hafta başında açıklanacağını bildirdi.

Emekli Maaşına Zam Hazırlığı

AK Parti, en düşük emekli aylığını artırmak için çalışmalar başlattı. Düzenlemeden, kök maaşı 10 bin liranın altında olan 1.8 milyon emekli yararlanacak. Kulislere yansıyan bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılması hedefleniyor.

"Önümüzdeki Hafta Başında Açıklayacağız"

Süreçle ilgili bilgi veren AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışmaların henüz tamamlanmadığını belirterek, "Önümüzdeki hafta başında açıklayacağız" şeklinde konuştu.

Farklı Rakamlar Gündemde

En düşük emekli maaşına yapılacak zam için üç farklı rakam üzerinde duruluyor. Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere göre, 10 bin TL olan maaşın 11.500 TL, 12.000 TL veya 12.500 TL'ye kadar çıkarılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyuracak

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin yüzde 24,73 oranında zam almasının ardından, kök maaşı düşük olan 1.8 milyon emekli için ek düzenlemeler gerçekleşecek. Çalışmalar tamamlandığında, gelecek hafta yapılacak kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Önceki Haber İstanbulkart’ta Öğrenci İndirimine 30 Yaş Sınırı Geldi
Sonraki Haber Bakan Kacır'dan Yeni Yatırım Müjdesi: Çinli BYD'den Sonra Yeni Bir Marka Daha Türkiye'ye Gelebilir
Benzer Haberler