Altın fiyatları, ABD para politikası ve doların duruşuna dair beklentileri şekillendirecek enflasyon verilerinin yayınlanmasından önce üç günlük bir düşüş yaşandığı görüldü.
Orta Doğu'daki jeopolitik risklerdeki azalma, güvenli liman varlıklarına olan talebin azalmasıyla birlikte altının haftanın ilk üç seansında yüzde 3'ten fazla değer kaybetmesine sebep oldu. Ancak, ons başına 2.300 doların üzerinde dengelenerek düşüşünü sürdürmeye devam etti. Bu düşüş, 4 Nisan'dan bu yana en düşük kapanışını kaydetti.
Yatırımcılar, Cuma günü Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçüsü olan kişisel tüketim harcamaları endeksini duyuracak. Mart ayında yüksek fiyat baskılarının devam etmesi tahmin ediliyor. Bu durum, faiz indirimlerinde bir gecikme olduğunu ve altının faiz getirisiz bir varlık olması nedeniyle olumsuz etkilenebileceğini de gösterebiliyor.
Altın, bu yılın başlarında Fed'in politika değişiklikleri beklentilerinin azalmasına rağmen güçlü bir yükseliş kaydetti, hatta rekor seviyelere kadar ulaştı. Bu değişimde, ABD doları ve Hazine tahvil getirileri gibi geleneksel engellerin etkisizleşmesi önemli bir rol oynuyor. Metalin güçlü performansı, merkez bankası alımları, Asya pazarlarında artan ilgi ve yatırımcıların enflasyona karşı korunma arayışlarıyla ilişkilendiriliyor.
Şu anda spot altın ons başına 2.317,35 dolara yükselerek yüzde 0,1’lik bir artış gösterdi. Bu yıl Singapur'da altın fiyatları yüzde 12'den fazla artış gözleniyor. Gümüş fiyatları pek değişmezken, platin ve paladyumda ise bir düşüş yaşandı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise sabit seyretti.