Altın Fiyatları Rekor Kırıyor: Uzmanlar Yıl Sonu Tahminini Yükseltti

Altın Fiyatları Rekor Kırıyor: Uzmanlar Yıl Sonu Tahminini Yükseltti

ABD'de açıklanan düşük enflasyon verileri ve FED'in faiz indirme beklentisi altın fiyatlarını yeniden zirveye kadar taşıdı. Altının gram fiyatı 3 bin TL'ye yaklaşırken, uzmanlar fiyatların yıl sonunda 3 bin 500 TL'ye kadar çıkabileceğini belirtiyor. Bu durumu fırsat gören vatandaşlar, altın almak için kuyumculara akın ediyor.

FED Beklentisi Altın Fiyatlarını Artırdı

ABD'de ağustos ayı enflasyonunun düşük çıkması ve FED’in faiz indirimine yönelik beklentiler, altın fiyatlarını hızla yükseltti. Kuyumcularda altının gramı 2 bin 835 TL'ye kadar yükselirken, çeyrek altın 4 bin 550 TL'den satılıyor. Kuyumcu Metin Yavuz, "FED'in faiz indirimi beklentisi altını yükseltiyor. Bugün 24 ayar gram altını 2 bin 800 TL'ye, çeyrek altını ise 4 bin 550 TL'ye veriyoruz." dedi.

Yıl Sonu İçin Yeni Tahminler

Uzmanlar, altın fiyatlarının yıl sonunda 3 bin 300 – 3 bin 500 TL seviyelerine ulaşabileceğini tahmin ediliyor. Vatandaşlar ise fiyatların daha da artacağını düşünerek altına yöneliyor. Bir müşteri, "Param olsa alırım" derken, bir diğeri altının yükselişini sürdüreceğine inandığını ifade etti.

Önceki Haber Ulaştırma Bakanı: Demir Yollarıyla 7,8 Milyon Ton Yük Taşındı
Sonraki Haber Kriz Hakiki Koç Turizm'i de Vurdu: 63 Yıllık Otobüs Firması İflas Etti
Benzer Haberler