Altın fiyatları yatay seyretti, zirveden sonra düşüş bekleniyor

Altın fiyatları yatay seyretti, zirveden sonra düşüş bekleniyor

Altının gram fiyatı şu anda 2 bin 915 lira seviyesinde işlem gördüğü kaydedildi. Çeyrek altın 4 bin 870 liradan, Cumhuriyet altını ise 19 bin 420 liradan satılıyor. Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimleri, altına olan talebi etkiliyor

Dün, ons fiyatındaki artışa paralel olarak altının gram fiyatı yüzde 1 artışla 2 bin 915 liraya kadar yükseldi. Bugün ise yatay seyirle güne başlayan altının gram fiyatı, saat 10.00 itibarıyla aynı seviyede devam ediyor. Aynı saatlerde çeyrek altın 4 bin 870 liradan, Cumhuriyet altını ise 19 bin 420 liradan işlem görüyor.

Altın, resesyon endişeleriyle destekleniyor

Dün rekor seviyeye ulaşarak 2 bin 657 dolardan kapanan altının ons fiyatı, bugün hafif bir gerilemeyle yüzde 0,1 düşerek 2 bin 655 dolardan işlem görüyor. Küresel piyasalarda Fed’in faiz indirimlerine başlaması, risk iştahını artırsa da resesyon endişeleri devam ediyor.

Altında yumuşak iniş beklentisi

Uzmanlar, imalat sektöründeki daralma ve Ortadoğu’daki gerginliklere rağmen Fed’in faiz indirimlerine başlamasıyla "yumuşak iniş" beklentisinin güçlendiğini ifade ediyor. Fed yetkililerinden Michelle Bowman ise enflasyonun hedefin üzerinde kalmaya devam ettiğini ve bu nedenle bankanın temkinli bir duruş sergileyeceğini dile getirdi.

Teknik seviyeler göz önünde bulunduruluyor

Analistler, bugün ABD’de açıklanacak olan yeni konut satışları ve haftalık mortgage başvurularının takip edileceğini, altının ons fiyatında ise 2 bin 675 ve 2 bin 700 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 630 dolar seviyesinin ise destek noktası olduğunu dile getiriyor.

Önceki Haber Altın Fiyatlarında Rekor Yükseliş: Parasal Gevşeme Beklentileri Etkili
Benzer Haberler