Asgari Ücret ve Enflasyon Tartışmaları Sürerken Özgür Demirtaş'tan Dikkat Çeken Açıklama

Asgari Ücret ve Enflasyon Tartışmaları Sürerken Özgür Demirtaş'tan Dikkat Çeken Açıklama

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücret artışının enflasyonu artıracağı yönündeki tartışmalar sürerken önemli bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Demirtaş, "Türkiye'nin tasarruf yapması gerekli ama bu tasarruf dar gelirliden, emekliden, işçiden, memurdan, çiftçiden başlayamaz" ifadesini kullandı. Deneyimli iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez de asgari ücrete zam yapılması gerektiğini vurgulamıştı.

Asgari Ücret Tartışmaları

Türkiye'de asgari ücretle çalışanlar ve genel olarak tüm çalışanlar, Temmuz ayında ek zam yapılmayacağı açıklamasıyla birlikte endişelerini dile getirdi. Şartlar böyleyken, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya platformu X'ten dikkat çeken bir mesaj yayınladı:

"Türkiye'nin tasarruf etmesi gerekli. Ama bu tasarruf dar gelirliden, emekliden, işçiden, memurdan, çiftçiden başlayamaz. Bu tasarruf, itibardan başlar, siyasetçilerden başlar, hükümetten başlar, devletten başlar. Başlamalı..."

Prof. Dr. Demirtaş, 20 Mayıs'ta yaptığı bir başka paylaşımda da benzer görüşlerini dile getirmişti: "Tasarrufa fakir fukaradan başlanmaz, siyasetçiden başlanır."

Dr. Mahfi Eğilmez'in Görüşleri

Deneyimli iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez de son açıklamalarında asgari ücret-enflasyon ilişkisine dikkat çekmişti. Eski Hazine Müsteşarı Eğilmez, asgari ücret artışının enflasyonu artıracağının bilimsel bir gerçek olduğunu vurgularken, buna karşın asgari ücrete artış yapılmamasının insanlık dışı olduğunu belirtmişti.

Bu açıklamalar, Türkiye'deki ekonomik politikalar ve asgari ücret tartışmaları konusunda kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Sonraki Haber Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan Polisler İçin 'Alım Gücü' Çağrısı
Benzer Haberler