Atlasglobal Resmen İflas Etti

Atlasglobal Resmen İflas Etti

Türkiye'nin köklü hava yolu şirketlerinden Atlasglobal, resmen iflasını açıkladı. İflas süreci, 17 Haziran 2021'de başlamıştı ve Yargıtay 6. Hukuk Dairesi'nin incelemeleri ve onama kararıyla sonuçlandı.

İflas Süreci

Atlasglobal, Haziran 2021'de iflasını ilan etmişti. Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 17 Haziran 2021'de şirketin iflasına karar verdi. Ancak bu karar, İstinaf Mahkemesi'ne taşındı. İstinaf Mahkemesi, Türk Ticaret Kanunu'na göre şirket yönetim kurulunun iflas talebi kararının bulunmadığı gerekçesiyle Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararını kaldırdı.

Yeniden Yargılama ve Karar

İstinaf Mahkemesi, dosyayı tekrar yargılanmak üzere ticaret mahkemesine gönderdi. Eylül 2022'de alınan kararla, 17 Haziran 2021'de verilen iflas kararı bozuldu ve Ocak 2023'te yeni bir duruşma gerçekleştirildi. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 19 Ocak 2023'te Atlasjet'in iflasına yeniden karar verdi.

Yargıtay Onayı

Atlasglobal'in iflas dosyası daha sonra Yargıtay'a kadar taşındı. Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, dosyayı inceleyerek iflas kararını onadı ve kesin olarak kabul etti. Bu karar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi'ne gönderildi.

Önceki Haber Türkiye'nin Binek Otomobil İhracatı İlk Yarının Üzerinde
Sonraki Haber Belediyeler Borçlarını Arazi ile Kapatabilecek, Ödeyemeyenlere Haciz Geliyor
Benzer Haberler