Bakan Işıkhan, En Borçlu 5 Belediyeyi Açıkladı

Bakan Işıkhan, En Borçlu 5 Belediyeyi Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla belediyelerin borçlarının tahsil edilmesi için harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediyeyi duyurdu. Bu belediyeler sırasıyla: 5,7 milyar TL ile Ankara, 5,3 milyar TL ile İzmir, 3,3 milyar TL ile İstanbul, 3 milyar TL ile Adana ve 1,8 milyar TL ile Şişli ilçe belediyesi.

Erdoğan'ın Eleştirisi ve Borçların Tahsili

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin emekliler için zam çağrısını eleştirerek, "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız belediyelerinizin SGK'ya olan borçlarını ödeyin. Hazine ve Maliye Bakanlığı, belediyelerin borçlarını tahsil etmeye başlayacak" şeklinde konuşmuştu.

Toplam Borç 100 Milyar TL'ye Yakın

Bakan Işıkhan, belediyelerin toplam SGK borcunun 100 milyar TL'ye kadar yaklaştığını belirterek, en borçlu 5 belediyenin CHP'li olduğunu söyledi. Türkiye genelinde belediyelerin SGK'ya olan toplam prim borcunun 96 milyar TL'ye kadar ulaştığını ve bu borçların %67,7'sinin CHP'li belediyelere ait olduğunu ekledi.

Ankara'nın Borcu 5,7 Milyar TL

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin SGK'ya olan borcu 5,7 milyar TL'ye kadar ulaşmış durumda. 2019'da AK Parti'den devralındığında bu borç 225 milyon TL idi ve bugün itibarıyla 25,5 kat artmış durumda. Işıkhan, CHP'li belediye başkanlarına işçilerin sigorta primlerini ödemeleri çağrısında bulundu ve bu konunun siyasi rekabet veya hamaset üzerinden değil, gerçek verilerle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Önceki Haber İlk 6 Ayda 605 Şirket Konkordato İlan Etti
Sonraki Haber Ankara'da Toplu Taşıma Ücretlerine %40 Zam Geldi
Benzer Haberler