Bakan Şimşek Açıkladı: Kripto Varlıklar ve Borsa Kazançlarına Vergi Geliyor

Bakan Şimşek Açıkladı: Kripto Varlıklar ve Borsa Kazançlarına Vergi Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında kripto varlıklar ve borsa kazançlarının vergilendirilmesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kripto Varlıklara Vergi Geliyor

Bakan Şimşek, "Kripto varlıkları vergi kapsamına alacağız. Belki bu pakette değil ancak bir sonraki pakette borsa kazançlarının da vergilendirilmesini çalışıyoruz," dedi.

Vergide Adalet Sağlanacak

Şimşek, vergide adaleti sağlamayı hedeflediklerini belirterek, "Ciddi bir kayıt dışılık var. Biz bununla mücadele ederek sonuç alacağız. Verginin tabanını büyüterek, istisnaları kaldırarak vergide adaleti tesis edeceğiz. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alacağız," ifadelerine yer verdi.

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele

Bakan Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede kararlı olduklarına dikkat çekti. "Vatandaşımıza yeni bir vergi yükü getirmek amacımız değil. Asgari ücreti vergiden istisna kıldık. KDV oranlarını birçok üründe indirdik ve birçok sektörde kolaylık sağladık," dedi.

İşletmelerde Hasılat Tespiti

Şimşek, işletmelerde hasılat tespiti yapacaklarını belirtti. "Kasaya oturacağız, sabahtan kapanışa kadar hasılat tespiti yapacağız. Beyanlar uyumlu değilse izaha davet edeceğiz," dedi.

Vergi Paketi İçeriği

Bakan Şimşek, yeni vergi paketiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Çok uluslu şirketlerden ve Türkiye'de faaliyet gösteren tüm şirketlerden asgari kurumlar vergisi alacağız. Yap-işlet-devret kapsamında yapılan firmaların vergi oranını artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca yapay zekâ ve algoritmalarla denetimleri sıklaştıracağız."

Bakan Şimşek, vergi reformlarıyla adil ve şeffaf bir vergi sistemi oluşturmayı amaçladıklarını iletti.

Önceki Haber Bakan Şimşek, İş Dünyasından Destek Alarak Yeni Vergi Taslağını Tanıtacak
Sonraki Haber Bakan Şimşek: Dezenflasyon Süreci Başladı
Benzer Haberler