Bakan Şimşek'ten 2025 İçin Enflasyon ve Ekonomi Mesajı: "Vergi Avatarları Geliyor"

Bakan Şimşek'ten 2025 İçin Enflasyon ve Ekonomi Mesajı:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Amerika’da iş insanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, Türkiye ekonomisinin geleceği ile ilgili bazı önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, 2025 yılı itibarıyla enflasyonun güçlü bir düşüş yaşayacağını ve tek hanelere gerileyeceğini dile getirdi.

Sürdürülebilir Büyüme Hedefi ve Cari Açık Vurgusu

Toplantıda cari açık ve rezervlerde yaşanan iyileşmelere dikkat çeken Bakan Şimşek, Türkiye'nin sürdürülebilir bir büyüme hedeflediğini ifade etti. 2024 yılı enflasyon beklentisinin yüzde 40-42 seviyelerinde olduğunu açıklayan Şimşek, 2025'te ise enflasyonun tek haneli rakamlara düşeceğini kaydetti. İş dünyasına da enflasyon düşüşüne göre planlarını yapmaları çağrısında bulundu.

Vergi Avatarları ile Kayıt Dışılıkla Mücadele

Bakan Şimşek, kayıt dışı ekonomi ile mücadeleyi öncelik haline getirdiklerini vurgularken, bu alandaki denetimlerin "vergi avatarları" adı verilen dijital sistemlerle sıkılaştırılacağını açıkladı. Vergi adaletinin sağlanması ve kayıt dışılığın azaltılması gerektiğine dikkat çeken Şimşek, doğal gaz ve petrol üretiminin cari açığın düşürülmesine katkı sağlayacağını belirtti. Türkiye’nin yapısal dönüşüm sürecinde olduğunu söyleyen Şimşek, bu sürecin cari fazla verme ve dış ekonomik kırılganlıkları azaltma yönünde ilerlediğini dile getirdi.

Adil Rekabet İçin Kayıt Dışılıkla Mücadele

Kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin önemini vurgulayan Bakan Şimşek, "Vergi oranlarını artırmaktansa, kayıt dışı ile mücadeleyi öncelikli hale getireceğiz. Kayıt dışılık adaletsizliğe, verimsizliğe ve büyümenin önünde engel oluşturan düşük ölçeğe yol açıyor. Her mükellef denetim sürecinden geçecek ve artık vergi avatarları aracılığıyla her yıl düzenli denetimler yapılacak" şeklinde dile getirdi.

Önceki Haber Mehmet Şimşek: İstifa İddiaları Sonrası Türkiye’den Büyük Para Çıkışı Oldu
Sonraki Haber Şimşek: "Gelecek Yıl Enflasyon %20'nin Altında Olacak"
Benzer Haberler