Bakan Şimşek’ten Enflasyonla Mücadele Mesajı

Bakan Şimşek’ten Enflasyonla Mücadele Mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentileri ve fiyat istikrarı konusunda önemli bazı açıklamalarda bulundu. Şimşek, fiyat istikrarını sağlamak için eşgüdümlü politikalar izleyeceklerini ve bu süreçte vatandaşların alım gücünü kalıcı olarak artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada enflasyon beklentilerindeki olumlu gelişmelerin, hükümetin program hedeflerini desteklediğini dile getirdi. Şimşek, dezenflasyon sürecinin belirginleşmesiyle birlikte yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 43,1’e kadar gerilediğini ve 12 ve 24 ay sonrasındaki enflasyon beklentilerinin sırasıyla yüzde 27,5 ve yüzde 18,4 seviyelerine kadar düştüğünü aktardı.

Enflasyon Beklentileri Geriliyor

Şimşek, son 3 ayda yıllık enflasyonun 23,5 puan gerileyerek Eylül ayında yüzde 50’nin altına düşmesinin beklendiğini belirtti. 2024 yılı için yüzde 4,9 olarak öngörülen bütçe açığının, milli gelire oranını yüzde 3,1’e kadar indirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Şimşek, bu adımın mali disiplin ile dezenflasyona güçlü bir destek sağlayacağını ifade etti. 

Yapısal Katılıklar Giderilecek

Şimşek, fiyat istikrarını sağlamak adına politikaların eşgüdüm içerisinde yürütüleceğini ve enflasyondaki yapısal katılıkların giderilmesiyle vatandaşların alım gücünün kalıcı olarak artırılacağını dile getirdi. Şimşek’in açıklamaları, hükümetin enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atacağını ortaya koyuyor.

Önceki Haber Bakan Şimşek’ten Ağustos Ayı Enflasyon Verilerine İlk Yorum
Sonraki Haber Mehmet Şimşek: İstifa İddiaları Sonrası Türkiye’den Büyük Para Çıkışı Oldu
Benzer Haberler