Bakan Şimşek'ten Lüks Araç Eleştirilerine Cevap: "Gerekirse Bisiklete Binerim"

Bakan Şimşek'ten Lüks Araç Eleştirilerine Cevap:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, lüks makam aracı kullanımıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Bakanlık, güvenlik gerekçesiyle zırhlı araç kullanımının gerekli olduğuna dikkat çekti. Bakan Şimşek ise, "Memnun etmek için bisiklete binmeyi düşünebilirim" dedi.

Eleştirilere Cevap

Sözcü Gazetesi, Bakan Şimşek'in lüks makam aracı ve bakanlık bürokratlarının çifte maaş aldığı iddialarını gündeme getirdi. Bunun üzerine Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"Bilinçli şekilde oluşturulmak istenen bu suni gündeme karşı biz, makro finansal istikrarı tesis etmek, sürdürülebilir yüksek büyümeye ulaşmak ve daha adil gelir dağılımını sağlamak için programımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Milletimiz müsterih olsun, bütçede disiplini sağlıyoruz, cari açığı sürdürülebilir bir seviyeye çektik, döviz rezervlerini endişe kaynağı olmaktan çıkardık ve enflasyon yakında çok hızlı bir düşüş sürecine girecek."

Güvenlik Gerekçesiyle Zırhlı Araç Kullanımı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sözcü Gazetesi'nin haberine yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Açıklamada, devletin en üst makamlarının güvenlik gerekçesiyle zırhlı araçlar kullandığı ve bu uygulamanın tasarruf tedbirleri kapsamında tutulmadığı belirtildi.

Çifte Maaş İddiaları

Bakanlık, çifte maaş iddialarına da yanıt verdi: "1960'lardan beri kanunun verdiği yetki ile ek sorumluluk alarak Kamu İktisadi Teşebbüslerine (KİT) atanıp kamu adına yönetim ve denetim yapmakta olan bakanlık bürokratlarımız, bu görevleri layıkıyla yerine getirmektedir. 'Çifte Maaş' olarak ifade edilen durum, aslında çifte sorumluluk ve çifte görev kaynaklıdır."

Mehmet Şimşek, lüks araç kullanımı ve çifte maaş iddialarına yanıt vererek, kamuoyunu bilgilendirdi ve güvenlik gerekçesiyle alınan önlemlerin gerekliliğini vurguladı. Bakanlık, bu tür spekülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Önceki Haber CHP ve Mehmet Şimşek Ekonomik Konuları Görüşmek Üzere Bir Araya Geldi
Sonraki Haber Türkiye Gri Listeden Çıktı mı? Bakan Şimşek'in "Başardık" Paylaşımı Büyük Yankı Uyandırdı
Benzer Haberler