Bakan Uraloğlu: Seul ve Busan Uçuşları Artacak

Bakan Uraloğlu: Seul ve Busan Uçuşları Artacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Güney Kore’de Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Park Sangwoo ile yaptığı görüşmede, Seul uçuşlarının haftalık 11 frekanstan 21’e kadar çıkarılması ve Busan’a 7 yeni sefer eklenmesi konusunda müzakerelerin sürdüğünü ifade etti.

Güney Kore ile İş Birlikleri Gelişiyor

Küresel Altyapı İş Birliği Konferansı (GICC) için Seul’e gelen Uraloğlu, Türkiye’nin Seul Büyükelçiliği’nde Büyükelçi Salih Murat Tamer ile görüşme gerçekleştirdi. Ardından Koreli Bakan Park Sangwoo ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konularını ele aldı. Uraloğlu, Türkiye ile Kore arasındaki iş birliğini artırmak için çalıştıklarını ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi projelerde Koreli ortaklarla başarılı işler gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Ulaşım ve İletişim Altyapısına 2053’e Kadar 250 Milyar Dolar Yatırım Planı

Son 22 yılda Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına 272 milyar dolar yatırım yapıldığını belirten Uraloğlu, gelecekte demiryolu yatırımlarına ağırlık verileceğini belirtti. 2053 yılına kadar karayolu, demiryolu ve deniz taşımacılığına toplam 250 milyar dolar yatırım yapılacağını ifade etti.

Hızlı Tren Hatları 5 Bin Kilometreye Çıkacak

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin yüksek hızlı tren ağına büyük önem verdiğini belirterek, mevcut 2 bin 251 kilometrelik hattın kısa vadede 5 bin kilometreye çıkarılacağını dile getirdi. Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasında 350 km/s hızla gidecek süper hızlı tren projesinin üzerinde çalıştıklarını ve Kore’nin bu projeye ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Deniz Taşımacılığı ve Uçak Seferleri Geliştiriliyor

Türkiye ile Kore arasında deniz taşımacılığı alanında bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını belirten Uraloğlu, iki ülke arasındaki uçak seferlerinin de artırılması için görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi. Uraloğlu, Seul’e haftalık uçuşların 21’e, Busan’a ise 7 yeni sefer eklenmesinin planlandığını kaydetti.

Üçüncü Ülkelerde İş Birliği Fırsatları

Bakan Uraloğlu, üçüncü ülkelerde Kore ile iş birliğinin geliştirilebileceğini belirterek, Ukrayna’da devam eden savaşın ardından yapılacak yeniden inşa çalışmalarında birlikte çalışabileceklerini açıkladı. Türkiye’nin 2. nükleer enerji santrali projesinde de Kore ile iş birliği yapılabileceğini vurgulayan Uraloğlu, Koreli Bakan Park’ı, Uluslararası Yol Federasyonu’nun Ekim ayında düzenlenecek kongresine davet etti.

Önceki Haber Elden Kira Ödeyene Ceza Geliyor: Hem Ev Sahiplerini Hem de Kiracıları İlgilendiriyor
Sonraki Haber Enza Mobilya Masko Mağazası: En Fazla İlgi Gören Mağaza
Benzer Haberler