Bakanlıktan Geri Adım: Güzellik Merkezleri ve Kadın Kuaförleri Pazar Günü Açık Olacak

Bakanlıktan Geri Adım: Güzellik Merkezleri ve Kadın Kuaförleri Pazar Günü Açık Olacak

Ticaret Bakanlığı, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olmasını öngören kararında değişikliğe gittiğini duyurdu. Yeni karara göre, kadın kuaförleri ve güzellik merkezleri pazar günleri kapalı olma zorunluluğundan muaf olacak.

Ticaret Bakanlığı, daha önce berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde bir karar verdiğini duyurmuştu. Bu uygulama 1 Temmuz'da yürürlüğe girmişti, ancak pazar günleri tatil olmasının, özellikle kadın kuaförleri ve güzellik merkezleri için zorluk yarattığıyla ilgili çok fazla geri dönüş alındı. Kararın tepki çekmesi üzerine, Bakanlık geri adım attı ve kadın kuaförleri ile güzellik merkezleri pazar günleri açık kalabilecek.

Bakanlık, bu değişikliğin sektörden gelen talepler doğrultusunda yapıldığını ifade etti. Yapılan açıklamada, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının pazar günleri düğün, nişan gibi özel organizasyonlar için hizmet verememesinin tüketicileri mağdur ettiği ve turizm potansiyelini olumsuz etkileyebileceği de ifade edildi. Bu nedenle, kadın kuaförleri ve güzellik salonları, haftada bir gün kapalı olma zorunluluğundan muaf tutuldu.

Önceki Haber Yeni Yasama Döneminde 8 Büyük Reform: Emekliler ve Memurlar İçin Önemli Değişiklikler Geliyor
Sonraki Haber Apple iPhone 16 Serisi 9 Eylül'de Tanıtılıyor: Yeni Özellikler ve Güncellemeler Geliyor
Benzer Haberler