Banka Hesabı ve POS Cihazı Cezalarında Artış Kapıda

Banka Hesabı ve POS Cihazı Cezalarında Artış Kapıda

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni vergi paketi üzerinde çalışmalarını tamamlarken, banka hesabı ve POS cihazı kullanımına ilişkin cezaların artırılmasını da gündemlerine aldı. Başkasının banka hesabını ve POS cihazını kullananlara ağır yaptırımlar uygulanacak.

Cezalar 20 Milyon Liraya Kadar Çıkabilecek

Vergi paketi kapsamında yapılan düzenlemelerde, başkasına ait banka hesabını kullananlar ile banka hesabını başkasına kullandıranlara özel usulsüzlük cezaları uygulanacak. Bu cezalar, işleme konu tutarın %10’u oranında ve en az 25 bin lira olacak şekilde verilecek. Üst sınır ise 20 milyon lira olarak belirlenmiş durumda.

POS Cihazı Kullanan ve Kullandıranlara Ağır Yaptırımlar

POS cihazlarının başka mükellefler tarafından kullanılması veya başkasına ait POS cihazlarının kullanılması durumunda da ciddi cezalar uygulamaya konulacak. Her bir tespit için bilanço esasına göre defter tutan mükelleflere 75 bin lira, işletme hesabı esasına göre defter tutanlara 37 bin 500 lira, diğer mükelleflere ise 19 bin 500 lira ceza kesilmesi planlanıyor.

Bu düzenlemelerle, vergi kayıplarının önüne geçilmesi ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele edilmesi amaçlanıyor. Yeni vergi paketi ile birlikte daha sıkı denetimler ve ağır cezalar getirilerek, vergiye uyumun artırılması amaçlanıyor.

Önceki Haber Tofaş, Bursa Fabrikasında Üretime Geçici Ara Veriyor
Sonraki Haber Türkiye FATF Gri Listesinden Çıkarıldı: Yatırımlar İçin Yeni Dönem Başlıyor
Benzer Haberler