Bankalardan Yeni Dönem Duyurusu! Kredi Kartlarında Değişiklik Yarın Başlıyor

Bankalardan Yeni Dönem Duyurusu! Kredi Kartlarında Değişiklik Yarın Başlıyor

Bankalar, kredi kartları ve mobil cihazlar üzerinden yapılan temassız ödemelerde şifresiz işlem limitinin yarından itibaren 750 TL'den 1500 TL'ye kadar çıkarılacağını duyurdu. Birçok banka, bu önemli değişiklik hakkında müşterilerine SMS yoluyla bilgilendirme yaptı.

Yeni Dönem 1 Temmuz'da Başlıyor

Kredi kartlarında şifre gerektirmeden temassız ödeme yapma işleminde 1 Temmuz Pazartesi gününden itibaren yeni bir döneme geçiliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), nisan ayında bankalara gönderdiği yazıda temassız kart ödemelerinde şifresiz işlem limitinin artırılacağını bildirdi.

Şifresiz İşlem Limiti 1500 TL Oldu

BDDK'nın aldığı kararla, temassız ödeme limitleri 750 TL'den 1500 TL'ye kadar yükseltildi. 1 Temmuz 2022'de 750 TL'ye kadar çıkarılan temassız işlem limiti, 2 yıl sonra 1500 TL olarak güncellendi. Bankalar, müşterilerini bu konuda bilgilendirmek amacıyla mesaj göndererek yeni döneme hazırlık yapılmasını sağladı.

Pandemide Temassız Ödemeler Öne Çıkmıştı

2020 yılında başlayan koronavirüs salgını, temassız ödeme yöntemlerinin önemini artırmıştı. Tüketicilerin hijyen hassasiyeti nedeniyle güvenli ödeme yöntemlerine olan talep artmış, temassız ödemeler büyük ilgi görmüştü. 

Temassız Ödemelerde Yeni Döneme Hazır mısınız?

Bankalar, bu önemli değişiklikle müşterilerine daha hızlı ve güvenli bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçlıyor. Yarın başlayacak olan yeni dönemde, temassız ödeme limitinin artmasıyla daha fazla işlemi şifresiz gerçekleştirebilirsiniz. Bankanızın gönderdiği bilgilendirme mesajlarına dikkat ederek, yeni limitlerle alışveriş yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Önceki Haber Mondihome'un Satışı Bekleniyor: İhale Sürecinde Yeni Gelişmeler!
Sonraki Haber Rüzgar Enerjisinde Yeni Rekor: Türkiye Elektrik Üretiminde Zirveye Ulaştı
Benzer Haberler