BBP Lideri Destici'den Hükümete Asgari Ücret Çağrısı: "Hiç Tartışmaya Gerek Yok"

BBP Lideri Destici'den Hükümete Asgari Ücret Çağrısı:

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin ekonomi politikasını eleştirerek asgari ücretin temmuz ayında mutlaka artırılması gerektiğine dikkat çekti. Destici, "Temmuz ayında asgari ücret belirlenmeli ve komisyon toplanmalıdır. Enflasyon farkı yüzde 25 ise asgari ücret yüzde 25 artırılmalı ve toplantı kapatılmalıdır. Hiç tartışmaya gerek yok" dedi.

Asgari Ücretin Artırılması Gerekiyor

BBP Genel Başkanı Destici, genel merkezde düzenlediği haftalık basın toplantısında asgari ücretin enflasyon farkı kadar artırılması gerektiğine dikkat çekti. "Temmuz ayında asgari ücret revize edilmeli ve komisyon toplanmalıdır" diyen Destici, enflasyon farkının yüzde 25 olması durumunda asgari ücretin de yüzde 25 artırılması gerektiğini belirtti.

Ekonomide Yapısal Reformlar Şart

Destici, Türkiye ekonomisinin kronik ve yapısal problemlerine dikkat çekerek, kamu harcamalarının kontrol altına alınması, sosyal güvenlik reformu yapılması ve vergi sisteminin yenilenmesi gerektiğini ifade etti. "Vergi sistemimizi sorgulamalı ve adil bir vergi yapısı kurmalıyız" dedi.

Emekli Maaşları ve Enflasyon

Destici, emekli maaşlarının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini söyleyerek, SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin de memur emeklisi düzeyinde zam almasını istedi. "En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalı" diyen Destici, temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına enflasyon oranında zam yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Lüks Tüketim ve Vergi Sistemi

Destici, lüks tüketimdeki artışa dikkat çekerek, mevcut vergi sisteminin dolaylı vergilere dayandığını ve bu sistemin düşük gelirli kesimleri zorladığını belirtti. "Vergi yükünü adil bir şekilde dağıtmalı ve kazancı olup vergisi alınmayan kalemleri vergilendirmeliyiz" dedi.

Milli Takım ve Vatandaşlık Konusu

Destici, milli takımın Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki maçlarına değinerek, Portekiz'i destekleyen kişilerin vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini savundu. "Bu ülkede yaşıyorsan ve bu ülkenin ekmeğini yiyorsan Türk milli takımını destekleyeceksin" dedi.

Destici, hükümete çağrıda bulunarak asgari ücretin artırılması ve ekonomide yapısal reformların yapılması gerektiğini vurguladı. Asgari ücretin enflasyon farkı kadar artırılmasının adil olacağını belirten Destici, "Hiç tartışmaya gerek yok" dedi.

Önceki Haber Fitch'ten Türk Bankaları İçin Kritik Karar: Görünüm İyileşti
Sonraki Haber Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Bekleniyor: Ekonomistler Tek Ses, Faiz Sabit Kalacak!
Benzer Haberler