Belediyeler Borçlarını Arazi ile Kapatabilecek, Ödeyemeyenlere Haciz Geliyor

Belediyeler Borçlarını Arazi ile Kapatabilecek, Ödeyemeyenlere Haciz Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelerin borçlarını kapatmaları için yeni bir talimatta bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK'ya olan toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu ifade etti ve borçlarını ödemeyen belediyeler için haciz işlemlerinin başlatılacağını duyurdu. Belediyeler, borçlarını ödemek için arazilerini kullanabilecekler.

Borç Bildirimleri ve Tahsilat Süreci

Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Bakan Işıkhan, belediyelere borç bildirimleri gönderildiğini belirtti. İki aşamalı bir formül uygulanacak. Yeniden yapılandırma ve taksitlendirme seçeneklerine rağmen ödeme yapılmazsa, icra takipleri başlatılarak borçlar haciz yoluyla tahsil edilecek. Belediyeler, borçlarını arazi vererek de kapatabilecekler.

Yeni Düzenlemeler Yolda

Ekim ayında Meclis açıldığında, yerel yönetimler için yeni düzenlemelerde bulunulacak. AK Parti kaynaklarına göre, yeni düzenleme ile belediyelerin tahakkuk eden vergileri ve sosyal güvenlik primleri, idarelere ödenecek vergi gelirleri payından kesilecek. Bu sayede belediyelerin yeni borç birikimlerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Vergi ve Prim Kesintileri

Yeni düzenlemeyle, il özel idareleri, belediyeler ve bu idarelere bağlı kuruluşların gelir vergisi, stopaj ve katma değer vergisi beyannameleri üzerine tahakkuk eden vergiler ile sosyal güvenlik primleri, vadesini izleyen ayda bu idarelere ödenecek paydan kesilecek. Bu yöntemle, borç birikimlerinin önlenmesi ve belediyelerin mali disiplininin sağlanması planlanıyor.

Önceki Haber Atlasglobal Resmen İflas Etti
Sonraki Haber Maliye, Lüks Araç Sahiplerinin Vergi Beyanlarını İnceliyor
Benzer Haberler