Bitcoin'in Fiyatı 67 Bin Doları Aştı: Yazılım Sorunu Bitcoin'e Yaramadı

Bitcoin'in Fiyatı 67 Bin Doları Aştı: Yazılım Sorunu Bitcoin'e Yaramadı

Küresel yazılım sorunları, kripto para piyasasını etkilemeyince Bitcoin'in fiyatı 67 bin doların üzerine kadar çıktı. Bitcoin'in bu yükselişi, yatırımcı güveninin artmasıyla birlikte kripto para piyasasının değerini de artırdı.

Kripto Para Piyasasında Büyük Artış

Analiz şirketi CoinMarketCap'in verilerine göre, Bitcoin dahil tüm kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yüzde 4,7'den fazla artarak 2 trilyon 440 milyar dolara kadar ulaştı. Analistler, kripto para ağlarının küresel yazılım sorunlarından etkilenmemesi ve yatırımcı güveninin artmasıyla birlikte fiyatların yükseldiğini ifade ediyor.

Küresel Yazılım Sorununun Etkisi

Dünya genelinde yaşanan yazılım sorunları, Bitcoin'e olumlu bir şekilde yansıdı. Siber güvenlik şirketi CrowdStrike'ın sistemlerindeki aksaklıklar, kripto para ağlarını etkilemeyince yatırımcılar Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yöneldi. Bu durum, kripto para piyasasında genel bir güven artışına yol açtı.

ABD Seçimlerinin Etkisi

Ayrıca, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi sonrası başkanlık yarışını kazanma ihtimalinin artması da kripto para piyasasına olumlu bir şekilde yansıdı. Trump'ın kripto paralara yönelik pozitif söylemleri, piyasadaki bu yükselişi destekledi.

Bitcoin ve Ethereum'daki Yükseliş

Bitcoin, son 24 saatte yüzde 5,9 artışla 67 bin 62 dolara kadar ulaştı. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da yüzde 3,1 değer kazanarak 3 bin 507 dolara kadar çıktı.

Önceki Haber Moody's Türkiye'nin Kredi Notunu İki Kademe Artırdı
Sonraki Haber Merkez Bankası'ndan YUVAM Hesapları İçin Yeni Düzenleme
Benzer Haberler