Borsa Yatırımcılarını Heyecanlandıran Gelişme: Hisselerde Geri Alım Hamleleri

Borsa Yatırımcılarını Heyecanlandıran Gelişme: Hisselerde Geri Alım Hamleleri

Borsa İstanbul'da yaşanan dalgalanmaların ardından, şirketler hisselerine destek olmak amacıyla geri alım programlarına hızla devam ediyor. BİM, Atakey ve TAB Gıda, hisselerini geri almak üzere yeni programlar başlattıklarını açıkladı.

Borsa İstanbul'da Hacimli Alımlar Başladı

TAB Gıda, daha önce Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) onay aldığı geri alım programı kapsamında, sermayesinin %2,10’una karşılık gelen 5 milyon 500 bin adet hisseyi geri alacak. İlk alım işlemleri 9 Ekim 2024’te başlayacak ve 9 Nisan 2025’e kadar devam edecek. Atakey Patates Gıda da benzer bir program başlatarak, sermayesinin %2,5’ine karşılık gelen 3 milyon 469 bin 200 adet payı geri alacağını açıkladı. BİM Mağazalar ise 2 milyon adet pay için SPK’ya başvuruda bulundu.

Geçen Hafta 15 Şirketten Geri Alım Hamlesi

Geçen hafta Türk Hava Yolları, 331 bin adet hisseyi geri alarak yaklaşık 90 milyon TL'lik bir işlem gerçekleştirdi. Oba Makarna, yaşanan fabrika yangınının ardından, hisselerindeki düşüşü engellemek amacıyla 700 bin adet geri alım yaptı. Koza Altın da 1 milyon 250 bin adet hisse geri alarak yaklaşık 26,5 milyon TL yatırım yaptı.

Büyük Şirketlerden Küçük Hisselere İlgi

Geçen hafta AvrupaKent GYO, 200 bin adet hisse geri alarak toplamda 20 milyon 146 bin TL'lik bir işlem gerçekleştirdi. MHR GYO ise 3 milyon 360 bin adet hisse geri alarak en fazla lot alımı yapan şirket oldu. Lokman Hekim, haftanın her günü toplamda 315 bin 912 adet hisse geri alarak 5 milyon 336 bin TL'lik alım yaptı. Frigo-Pak, haftanın üç farklı gününde toplamda 2 milyon 250 bin TL değerinde pay alımı gerçekleştirdi.

Bu gelişmeler, yatırımcılarda heyecan yaratırken, borsa şirketlerinin bu tür hamlelerle hisse fiyatlarını desteklemeye çalıştığı görülüyor.

Önceki Haber Akaryakıta Çifte Zam! Fiyatlar El Yakacak
Sonraki Haber 2024 Yılının En Zengin Türkleri Listesi Açıklandı: İşte Türkiye'nin En Zengin 28 İsmi
Benzer Haberler