Çanakkale'deki Orman Yangını Sonrası Bir Günde Yaşanan Kayıplar Ortaya Çıktı

Çanakkale'deki Orman Yangını Sonrası Bir Günde Yaşanan Kayıplar Ortaya Çıktı

Çanakkale'de iki gün süren orman yangının, tarihi Gelibolu Yarımadası'nda büyük zarara yol açtığı tespit edildi. Yangın, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Anzak Koyu'nu da etkiledi ve bu kayıplar havadan görüntülendi.

Yangın, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, Büyükanafarta köyü yakınlarında dün sabah saatlerinde bir ziraat arazisinde meydana geldi. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, ormanlık alana sıçrayarak tarihi Gelibolu Yarımadası'nda oldukça geniş bir bölgeyi etkisi altına aldı. Gece boyunca karadan sürdürülen yangınla mücadele, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava desteğiyle devam etti. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre illerden gelen ekipler, yangını kontrol altına almayı başarabildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının elektrik direğinden sıçrayan bir kıvılcım nedeniyle başladığını ve yaklaşık 700 hektarlık alanın etkilendiğini açıkladı. Yangına 9 uçak, 12 helikopter, 69 kara aracı ve 450 personelle müdahale edildiğini belirten Yumaklı, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Yangında, Çanakkale Savaşları'nın yapıldığı bölgelerden Conkbayırı, Anzak Koyu ve Arıburnu Ovası tahribata uğradı. Anzak Koyu'nda bulunan yabancılara ait mezarlıklardan biri de yangından etkilendi.

Önceki Haber Antalya'da Dövizle Satış Yapan Tesislere 4,6 Milyon Lira Ceza Kesildi
Sonraki Haber Bankalar İstanbul Depremine Karşı Acil Durum Planlarını Devreye Sokuyor
Benzer Haberler