Çarpıcı İddia! Çinli Otomotiv Devleri Samsun ve Manisa'da Fabrika Kurmaya Hazırlanıyor

Çarpıcı İddia! Çinli Otomotiv Devleri Samsun ve Manisa'da Fabrika Kurmaya Hazırlanıyor

Çin'in önde gelen otomobil üreticisi BYD'nin Türkiye'ye yapacağı yatırımın geniş yankı uyandırmasının ardından, bir başka dikkat çekici iddia ortaya atıldı. Buna göre, Çinli otomobil devleri Chery ve MG de Türkiye'de üretim tesisi kurmayı planlıyor ve bu fabrikaların Samsun ile Manisa'da inşa edileceği hakkında konuşuluyor.

BYD'nin Türkiye'ye yatırım yapma kararı geçtiğimiz aylarda resmileşmiş ve imzalar atılmıştı. Şirketin, Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla yıllık 150 bin araç üretim kapasiteli bir elektrikli ve hibrit otomobil fabrikası kurmayı ve sürdürülebilir mobilite alanında Ar-Ge merkezi oluşturmayı planladığı duyurmuştu.

Yatırım Hamlesi Sürerken Yeni İddialar Gündemde

Bu gelişme kamuoyunda büyük ilgi görürken, Çin'den gelen başka bir yatırım haberi dikkatleri çekti. Chery ve MG'nin de Türkiye'ye yatırım yapma planları olduğu öne sürülüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, iki dev firmanın fabrikalarının kurulacağı yerlerle ilgili bazı ipuçları verdi.

Fabrikaların Kurulacağı Şehirler Belli Oluyor

Chery ve MG'nin yeni fabrikalarının Samsun ve Manisa'da kurulması planlanıyor. Chery'nin içten yanmalı motorlu araçlar için imtiyaz talep ettiği belirtilirken, Türkiye'nin hibrit ve elektrikli araçlar, batarya teknolojileri ve yeşil yatırımlar konusunda teşvikler sunmayı hedeflediği ifade ediliyor.

Önceki Haber Rekabet Kurumu'ndan Onay: Getir'in Kontrolü BAE'li Mubadala'ya Geçti
Sonraki Haber Kurumlar Vergisinde Önemli Değişiklikler: Yeni Düzenleme Yürürlükte
Benzer Haberler