Cevdet Yılmaz: Enflasyon Temmuz ve Ağustosta Hızla Düşecek

Cevdet Yılmaz: Enflasyon Temmuz ve Ağustosta Hızla Düşecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun temmuz ve ağustos aylarında hızla düşeceğini iletti. Yılmaz, "Yıllık enflasyon 3.8 puan azalarak 71,6 oldu. Temmuzda enflasyonun 60'lar civarına, ağustosta ise 50'ler civarına gerilemesini bekliyoruz" dedi.

İş Dünyasıyla Buluşma

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalini izlemek için Edirne'ye gelen Yılmaz, valilik ziyaretinin ardından Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş dünyasıyla bir araya geldi.

Türkiye'nin Büyüme Performansı

Yılmaz, Türkiye'nin son yıllarda önemli bir büyüme performansı sergilediğini belirtti. "2020-2022 döneminde önemli bir büyüme gerçekleştirdik. 2023'te de %4.5 büyüdük. Bu yıl da %4 civarında bir büyüme bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Enflasyonla Mücadele

Yılmaz, enflasyonu düşürürken büyümeyi ve istihdamı korumak istediklerini dile getirdi. "Enflasyonu 3 döneme ayırdık: geçiş süreci, dezenflasyon süreci ve kalıcı fiyat istikrarı. Şu anda dezenflasyon sürecindeyiz ve temmuz, ağustos aylarında enflasyonun hızla düşmesini bekliyoruz" dedi.

Hedef Tek Haneli Enflasyon

Yılmaz, "Enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Gelecek yıl %20'li rakamları, 2026'da ise tek haneli rakamları hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Önceki Haber Milletvekili ve Bakan Maaşlarına Büyük Zam Geliyor
Sonraki Haber Kayseri'deki Suriyelilerin Zararları Telafi Edilecek
Benzer Haberler