Çiftçilerin Korkulu Rüyası: Devasa Çekirge Sürüsü Muş Ovası'na İlerliyor

Çiftçilerin Korkulu Rüyası: Devasa Çekirge Sürüsü Muş Ovası'na İlerliyor

Muş Ovası'na doğru ilerleyen devasa çekirge sürüleri, bölgedeki çiftçilerin endişeye kapılmalarına yol açıyor. Çalı çekirgeleri, köy yollarını ve meşe yapraklarını kaplayarak bitkilere oldukça büyük bir zarar veriyor. Çiftçiler, ekili alanlarının zarar görmesinden endişeli durumda.

Çekirge Sürüleri Yüksek Yamaçlardan Ova'ya İlerliyor

Muş'un yüksek yamaçlarında görülen çalı çekirgeleri, köy yolları ve meşe yapraklarını kaplayarak Muş Ovası'na doğru ilerliyor. Köylüler ve çiftçiler, bu sürülerin ekili alanlara zarar vermesinden büyük bir endişe duyuyor. Sarp ve dağlık bölgeler ile kent merkezi, Hasköy ve Korkut ilçelerinde, 11 köy ve yaklaşık 30 mezra bulunan Üçevler Grup köy yolunda çekirge sürüleri vatandaşları tedirgin ediyor.

Her Yıl Bu Mevsimde Ortaya Çıkıyorlar

Köylülerden Aydın Altıkara, çekirgelerin her yıl bu mevsimde ortaya çıktığını belirterek, "Bu çekirge sürüleri her sene bu zamanlarda görülüyor. Ekili alanlar, ormanlar ve çayırlara zarar veriyorlar. Çalı çekirgesi zararlı bir türdür. Yağmurlar sayesinde sayıları azaldı ancak meralarda hala her yerde varlar. Ekili alanlara zarar vereceklerinden endişe ediyoruz," şeklinde konuştu.

Önceki Haber CHP Lideri Özgür Özel'den Eylem Çağrısı: 'Zam İsteyenler Işıkları Açıp Kapatsın!’
Sonraki Haber 15 Temmuz'da İstanbul'da Toplu Ulaşım Ücretsiz Olacak
Benzer Haberler