Çin, Türkiye'yi İthalat Vergileri Nedeniyle Dünya Ticaret Örgütü'ne Şikayet Etti

Çin, Türkiye'yi İthalat Vergileri Nedeniyle Dünya Ticaret Örgütü'ne Şikayet Etti

Çin Halk Cumhuriyeti, Türkiye'nin bazı ithalat politikalarının Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) kurallarına aykırı olduğunu öne sürerek Türkiye'yi DTÖ'ye şikayet etti. Özellikle Türkiye'nin Çin'den ithal edilen otomobillere ve şarj edilebilir hibrit araçlara getirdiği ek vergiler, Çin'in tepkisini çekti.

Geçtiğimiz haziran ayında Türkiye, Çin'den ithal edilen tüm araçlara ek vergi uygulamaya başlamış, ardından eylül ayında şarj edilebilir hibrit araçlar da bu kapsamda yer almıştı. Çinli otomobil üreticilerinin bu duruma gösterdiği tepki üzerine, Çin Ticaret Bakanlığı Türkiye'yi DTÖ'ye şikayet etti.

Çin'den Ayrımcılık İddiası

Çin Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin şarj edilebilir hibrit araçlara yönelik ek vergi uygulamalarını "ayrımcı" ve "korumacı" önlemler olarak nitelendirdi. Çin, Türkiye'nin DTÖ kurallarını ihlal ettiğini savunarak, bu uygulamaların derhal düzeltilmesini talep etti.

DTÖ Süreci Başladı

DTÖ, Çin'in şikayeti üzerine ticari anlaşmazlıkları incelemeye aldığını belirtti. Uyuşmazlık çözüm sürecinin bir parçası olarak, "konsültasyon" adı verilen görüş alma aşamasına geçilmesi bekleniyor.

Önceki Haber Google Play'de Büyük Değişiklikler Geliyor
Sonraki Haber Kredi Kartı Borçları Endişe Verici Boyutlara Ulaştı: 1 Yılda Yüzde 39 Artış
Benzer Haberler