Coca-Cola, Spiced ve Spiced Zero Sugar Ürünlerini Raflardan Çekiyor

Coca-Cola, Spiced ve Spiced Zero Sugar Ürünlerini Raflardan Çekiyor

Coca-Cola, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle yaşanan boykotlar ve düşen satış hacmi sonucunda iki yeni ürününü piyasadan çekme kararı aldığını duyurdu. Şirket, sadece yedi ay önce tanıttığı Coca-Cola Spiced ve Coca-Cola Spiced Zero Sugar tatlarının üretimini durduracağını açıkladı.

Atlanta merkezli içecek devi, çarşamba günü yaptığı açıklamada, baharat içerikli bu tatların yerini yeni ürünlerin alacağını duyurdu. Şirket, "Tüketicilerimizin tercihlerine sürekli olarak göz atıyor ve ürün yelpazemizi bu doğrultuda düzenliyoruz" şeklinde konuştu.

Üç Yıl Sonra İlk Kalıcı Ürün Eklemesiydi

Coca-Cola Spiced ve Coca-Cola Spiced Zero Sugar, 19 Şubat'ta ABD ve Kanada'da raflara çıkmış ve Coca-Cola'nın Kuzey Amerika'daki portföyüne üç yıl aradan sonra yaptığı ilk kalıcı ürün eklemesi olmuştu. Şirket, bu tatların neden piyasadan çekildiği konusunda net bir açıklama yapmadı, ancak ürünlerin hızla piyasaya sürülmesinin bu kararın ardındaki sebeplerden biri olabileceği düşünülüyor.

Satış Hacminde Daralma

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonrasında protesto ve boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kalan Coca-Cola İçecek A.Ş., geçtiğimiz günlerde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) satış hacmine ilişkin bir bildirimde bulunmuştu. Şirket, "Orta Doğu'da devam eden hassas durumlar ve siyasi belirsizlikler nedeniyle satış hacmi beklentimizi orta-tek haneli büyümeden yatay-düşük-tek haneli büyümeye revize ediyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Önceki Haber Motorine Gece Yarısı 90 Kuruş Zam Geliyor
Sonraki Haber Sembol İzolasyon- Arnavutköy Su Yalıtımı ve İzolasyon Hizmetleri
Benzer Haberler