Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Ekonomisi Büyüyor, Enflasyonda Kalıcı Düşüş Dönemine Girdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Ekonomisi Büyüyor, Enflasyonda Kalıcı Düşüş Dönemine Girdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ekonomi programının başarılı sonuçlar verdiğini ve enflasyonda kalıcı bir düşüş dönemine girildiğini dile getirdi. Ayrıca, işsizlik oranının hedeflerin ötesine geçtiğini, kamu maliyesinin deprem etkilerine rağmen toparlandığını ve Türkiye’nin uluslararası kredi notunun 2024 yılında üç farklı kuruluş tarafından yükseltildiğini ifade etti.

Erdoğan, New York'ta düzenlenen Türkiye Yatırım Konferansı'nda Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla bir araya gelerek, ABD'nin Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı ikinci ülke olduğunu söyledi. 100 milyar dolarlık ticaret hedeflerine ulaşabileceklerini belirten Erdoğan, gümrük vergileri ve diğer engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Son 20 yılda Türkiye’nin büyük altyapı yatırımları yaptığını, ihracatın 20 kat arttığını ve yabancı yatırımların hızla büyüdüğünü belirten Erdoğan, savunma sanayisi ve teknoloji alanındaki projelere de dikkat çekti. Türkiye’nin küresel yatırım pastasındaki payını 2028'e kadar artırmayı hedeflediklerini, yenilenebilir enerji ve ileri teknoloji gibi alanlarda Amerikan şirketleriyle işbirliği yapabileceklerini belirtti.

Önceki Haber İŞKUR ve TOBB İş Birliğiyle Nitelikli İşgücü Yetiştirme ve Kadın İstihdamı İçin Büyük Adım
Sonraki Haber Reklam Kurulu'ndan Aldatıcı Reklamlara 187 Milyon Lira Ceza
Benzer Haberler