Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere Vergi Muafiyeti İddialarına Yanıt

Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere Vergi Muafiyeti İddialarına Yanıt

Bir televizyon programında dile getirilen Suriyelilere vergi muafiyeti olduğu ve KDV ile emlak vergisi ödemedikleri iddiaları kamuoyunda oldukça büyük bir tepki topladı. İletişim Başkanlığı, bu iddiaları yalanlayarak açıklamada bulundu.

İddiaların Ardından Gelen Tepkiler

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, katıldığı bir televizyon programında Suriyelilere vergi muafiyeti olduğu ve KDV ile emlak vergisi ödemedikleri ideasında bulundu. Bu açıklamalar, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve infiale neden oldu.

İletişim Başkanlığı'ndan Yalanlama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı haber sitelerinde yer alan bu iddiaları yalanladı. Yapılan açıklamada, "Suriyelilere vergi muafiyeti olduğu ve KDV/Emlak vergisi ödemedikleri iddiası doğru değildir" ifadelerine yer verdi.

Muafiyet veya Ayrıcalık Yok

Açıklamada, Türkiye'nin geçici koruması altındaki Suriyeli sığınmacıların vergi konusunda herhangi bir muafiyetleri veya ayrıcalıkları olmadığı ifade edildi. İlgili birimler tarafından gerekli vergi denetimlerinin düzenli olarak yapıldığı belirtildi.

Kamuoyuna Uyarı

İletişim Başkanlığı, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla bu açıklamayı yaptı.

Önceki Haber Kabine Bir Ay Sonra Yeniden Toplanıyor! Gündem Enflasyon Rakamları
Benzer Haberler