Diyanet'ten Tanju Özcan'ın Faiz Sorusuna Yanıt: Devlet Namına Caizdir, Mali Ceza Hükmündedir

Diyanet'ten Tanju Özcan'ın Faiz Sorusuna Yanıt: Devlet Namına Caizdir, Mali Ceza Hükmündedir

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz ay Diyanet İşleri Başkanlığı'na, Cumhurbaşkanı'nın belirlediği %54'lük gecikme zammı ve faizinin dini yönden caiz olup olmadığı sorusunu yöneltti. Diyanet, gecikme zammı ve faizin alınmasının caiz olduğunu belirterek, "Gecikme zammı bir çeşit mali ceza olarak kabul edilebilir" şeklinde bir açıklama da bulundu. Özcan, bu cevabı paylaşarak "Artık belediyelerin faiz almasının günahı, Diyanet İşleri Başkanlığı'na aittir" dedi.

Diyanet'in Yanıtı

Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı'nın yeni belirlediği %54'lük gecikme zammı ve faiz oranının dini yönden caiz olup olmadığını Diyanet İşleri Başkanlığı'na sordu. Özcan, Diyanet'ten gelen yanıtı sosyal medya hesabından duyurdu. Diyanet, "Gecikme zammı ve faizin alınması caizdir. Gecikme zammı bir çeşit mali ceza olarak kabul edilebilir" dedi.

Özcan'ın Tepkisi

Özcan, Diyanet'in cevabını paylaşarak, "Artık belediyelerin faiz almasının günahı ve vebali Diyanet İşleri Başkanlığı'na aittir. Vasiyet ettim, ölünce kefenimin cebine bu resmi yazıyı koyacaklar" ifadelerine yer verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, gecikme zammının ve faizin alınmasının caiz olduğunu belirtti. Açıklamada, "Vergi borcu ve kamu hizmetlerine ait borçların zamanında ödenmemesi halinde yasal gecikme zammı uygulanır. Bu gecikme zammı, mali ceza olarak kabul edilebilir" denildi. Ayrıca, "Kamu hizmetlerinin devamını sağlamak, zararları önlemek ve borcunu zamanında ödeyenlere haksızlık yapmamak amacıyla bu uygulama yapılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Önceki Haber Garden Modern Bahçe Mobilyaları Geleceğin Bahçe Mobilyası Markası
Sonraki Haber İzmir'de Emeklilere Büyük Müjde: 1410 İşletmede %20'ye Varan İndirim!
Benzer Haberler