Doğal Gaza %38 Zam Yapıldı

Doğal Gaza %38 Zam Yapıldı

1 Ağustos'tan itibaren konutlarda kullanılan doğal gazın fiyatı %38 oranında artırıldı. BOTAŞ, ağustos ayında doğal gazın toptan satış fiyatında %38, yıllık tüketimi 300 bin metreküpün altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışında kullandıkları doğal gazın fiyatında ise %33,1’lik bir artış olduğunu duyurdu.

Yeni Tarifeler Açıklandı

BOTAŞ'ın internet sitesinde, ağustos ayı için geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifeleri duyuruldu. Buna göre, konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı %38, yıllık tüketimi 300 bin metreküpün altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışında kullandıkları doğal gazın fiyatı %33,1oranında arttı.

Elektrik Üretimi İçin Değişiklik Yok

Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın fiyatında ve yıllık tüketimi 300 bin 1 metreküpün üzerinde olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi dışındaki doğal gaz fiyatında değişiklik gerçekleştirilmedi. Sanayi abonelerinin tarifesi ise kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için 11 bin 380 lira olarak düzenlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak açıklandı.

Konut Tüketicileri İçin Fiyatlar

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için ağustos ayında dağıtım şirketlerine uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 5 bin 631 lira olarak belirlendi.

Fiyatlar Aylık Hesaplanıyor

BOTAŞ, doğal gaz toptan satış fiyatlarının piyasa koşulları, fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararları ve maliyet unsurları dikkate alınarak belirlendiğini ve tüketicilere en makul seviyede sunulduğunu belirtti.

Önceki Haber Tesla, ABD'de 1,8 Milyon Aracını Yazılım Sorunu Nedeniyle Geri Çağırıyor
Sonraki Haber FIFA Türkiye'de Temsilcilik Açıyor
Benzer Haberler