Dolar Haftaya Durağan Başladı: Döviz Kurlarında Son Durum

Dolar Haftaya Durağan Başladı: Döviz Kurlarında Son Durum

Cuma günü alıcılı bir seyir izleyerek yüzde 0,3 artışla 32,3532 seviyesinden kapanan Dolar/TL, haftaya yatay bir seyirle başlayarak saat 09.40 itibarıyla 32,3640 seviyesinden işlem görüyor. Avro/TL yüzde 0,5 düşüşle 34,8460'tan, sterlin/TL ise yüzde 0,3 değer kaybıyla 41,1550'den işlem görmeye devam ediyor.

Dolar Endeksi Yükselişte

Dolar endeksi şu dakikalarda yüzde 0,3 artışla 105,2 seviyesinde bulunuyor. Küresel piyasalar, ABD'de cuma günü açıklanan ve beklentileri aşan tarım dışı istihdam verisi ve hafta sonu gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin sonuçlarıyla negatif bir seyir izleniyor. Bu hafta, ABD Merkez Bankası (Fed) ve Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faiz kararları yatırımcıların odağında yer alıyor.

Fed'in Faiz Kararı Bekleniyor

ABD'de işsizlik oranının yükselmesine rağmen tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşması, Fed'in bu yıl yalnızca bir kez faiz indirimine gideceğine yönelik tahminleri güçlendirmiş durumda. Çarşamba günü, Fed'in politika faizini sabit tutması bekleniyor. Analistler, Fed'in politika metni ve Başkan Jerome Powell'ın açıklamalarının piyasalara yön vereceğini öngörüyor.

Para Piyasalarındaki Değişiklikler

Son gelişmelerin ardından para piyasalarında, Fed'in eylül ayında faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 83'ten yüzde 51'e gerilerken, kasım ayı için bu oran yüzde 81'den yüzde 77'ye kadar indi.

Fransa'nın Seçim Kararı Piyasalara Etki Etti

Avro/dolar paritesi haftaya yüzde 0,5 düşüşle 1,0750 seviyesinden başladı. Analistler, Fransa başta olmak üzere Avrupa'da alınan seçim kararlarının bölgedeki risk iştahını olumsuz etkilediğini de belirtiyor.

Güncel Veri Takibi

Bugün yurt içinde sanayi üretimi, ödemeler dengesi ve işsizlik oranı; yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde Sentix yatırımcı güven endeksi verileri takip edilecek. Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 106 ve 107 seviyelerinin direnç, 105 ve 104 seviyelerinin ise destek olarak ön plana çıktığını bildiriyor.

Önceki Haber Türkiye'den F-16 Anlaşmasında Tarihi Adım: Satış Kabul Mektubu İmzalandı
Sonraki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Yıl Sonra CHP'ye Ziyaret: Özel ile Buluşma Bugün Gerçekleşiyor
Benzer Haberler