e-Devlet'te Yeni Dönem: Kira Kontratları Artık Online!

e-Devlet'te Yeni Dönem: Kira Kontratları Artık Online!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yıl sonuna kadar vatandaşların e-Devlet üzerinden kira kontratlarını yapabileceğini açıkladı. Bu yeni hizmet, 4 ay içinde kullanıma açılacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Koordinasyon toplantısında konuşan Yılmaz, e-Devlet Kapısı'nda önemli gelişmelerin yaşandığını ifade etti. 2018 yılından bu yana düzenli aralıklarla yapılan toplantılar sonucunda, ulusal veri sözlüğü, veri ihtiyaç envanteri, bütünleşik hizmet tasarımı ve memnuniyet anketleri gibi birçok alanda çalışmalara start verildi.

E-Devlet Kullanıcı Sayısı Artıyor

Yılmaz, e-Devlet Kapısı'nın 1 Ağustos 2024 itibarıyla 66 milyonu aşan kullanıcı sayısına ulaştığını ve Türkiye'de 15 yaş üstü nüfusun %96'sının e-Devlet kullanıcısı olduğunu belirtti. Türkiye'nin e-Devlet Kapısı, 2024 Avrupa Komisyonu e-Devlet Kıyaslama Raporu'nda 83 puanla AB ortalamasının üzerinde yer aldı ve 37 ülke arasında 10. sırada bulundu.

Siber Güvenlik ve Yerli Yazılım Vurgusu

Yılmaz, siber güvenliği güçlendirmek, yerli ve milli yazılımları yaygınlaştırmak ve bilgi tabanlı ekonomik gelişimi hızlandırmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ayrıca, ulusal yapay zekâ stratejisi ve dijital devlet stratejisi gibi projelerin hayata geçirileceğini duyurdu.

Yeni Hizmetler ve Kira Kontratları

e-Devlet Kapısı kullanıcıları, yıl sonuna kadar kira kontratlarını online olarak yapabilecekler. Ayrıca, özel sigortalar ve mobil cüzdan uygulamaları gibi yeni hizmetler de devreye girecek. Belediye hizmetleri de dijitalleştiriliyor ve 494 belediyeye ait 3.981 dijital hizmet e-Devlet üzerinden sağlanıyor.

Önceki Haber Aile Destek Programı Ödemelerinin Tarihi Belli Oldu
Sonraki Haber Roblox'a Türkiye'de Erişim Engeli
Benzer Haberler