E-Devlet Üzerinden Yapılan İşlemler Ücretsiz Kalacak

E-Devlet Üzerinden Yapılan İşlemler Ücretsiz Kalacak

E-Devlet üzerinden yapılacak sorgulamalardan ücret alınacağına dair olan iddialara Gelir İdaresi Başkanlığı yanıt verdi. Yapılan açıklamada, vergi kimlik numarası sorgulama, vergi levhası doğrulama, beyanname gönderme ve vergi borcu yoktur yazısı gibi işlemlerden ücret alınmayacağı iletildi.

Bazı basın organlarında çıkan haberlerde, e-Devlet ve Dijital Vergi Dairesi üzerinden yapılan işlemlerin paralı olacağı iddia edilmişti. Ancak Gelir İdaresi Başkanlığı, bu iddiaların asılsız olduğunu dair bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, mükellefler ve mali müşavirlerin bu işlemleri eskiden olduğu gibi ücretsiz olarak yapmaya devam edebileceği vurgulandı.

Ayrıca, kanun gereği bazı kurumlar ve şirketler, elektronik ortamda yapılan bilgi paylaşımlarından katılma payı talep edebilecek. Ancak bu durum, bireylerin ya da mali müşavirlerin yaptığı işlemleri etkilemeyecek ve herhangi bir ücret alınmayacak.

Sonuç olarak, e-Devlet ve Dijital Vergi Dairesi üzerinden yapılan işlemler için herhangi bir ücret alınması söz konusu değil ve bu hizmetler ücretsiz olarak sunulmaya devam edecek.

Önceki Haber Volvo, Türkiye'de Sedan Satışını Durduruyor: Elektrikli Modeller Bekleniyor
Sonraki Haber Boykotun Etkisi Büyük Oldu: Coca-Cola Hedeflerini Küçülttü
Benzer Haberler