"Ekmek Fiyatında Artış Kaçınılmaz"

Balcı, ekmek fiyatlarının artışının kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Bu artışlarla ilgili gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Ticaret Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bu konuda iş birliği içindeyiz" şeklinde konuştu. Bu yıl buğday hasadının önceki yıllara göre fazla olduğunu, 14,5 milyon ton ekmeklik buğday ve 12 milyon ton ekmeklik un için buğday üretildiğini söyledi. Ancak bazı bölgelerde düşük kalite buğday üretildiği için, fiyatların yükseldiğini ve bu duruma müdahale edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Bu Ay Fiyat Artışı Olmayacak"

Balcı, fiyat artışlarının devam etmesi halinde ekmek fiyatlarının makul seviyede kalamayacağını ifade ederek, "Şu an ekmeğin kilogramı 50 liradan satılıyor, bu fiyatı 65 lirada tutmak mümkün olmayacak. Ancak bu ay içinde ekmek fiyatında bir değişiklik olmayacak" dedi.

"Amacımız Fiyat Artışını Önlemek"

Eğer olumsuz gelişmeler devam ederse ekmek fiyatlarına yansımasının kaçınılmaz olduğunu belirten Balcı, "Her zaman yüzde 20-25 arasında bir fiyat artışı olmuştur. Amacımız, asgari ücret artışı ile birlikte bu oranı geçirmemek" dedi.

"Ciddi Bir Fiyat Artışı Bekleniyor"

Balcı, Ticaret Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüklerini ve ekmekte fiyat artışı yapmamaya çalıştıklarını belirtti. Ancak bu ayın ardından, eğer çözüm bulunamazsa ekmek fiyatlarının ciddi şekilde artacağını söyledi.

Önceki Haber 2024 Yılının En Zengin Türkleri Listesi Açıklandı: İşte Türkiye'nin En Zengin 28 İsmi
Sonraki Haber 2025 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak? İşte Beklentiler ve Olası Zamlı Maaşlar
Benzer Haberler