Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, ekmek satışına yönelik yeni standartlar belirlediği duyuruldu. Bu yeni düzenlemeye göre, fırınlarda satılan ekmeklerin üzerine, ekmeği üreten fırının adı, üretim yeri ve tarihi, kullanılan unun cinsi ve son kullanma tarihi gibi bilgiler yer alacak. Ayrıca ekmeğin kabarması, iyi pişmesi ancak yanmaması da şart koşuluyor.
EKMEK SATIŞINA YENİ STANDARTLAR GETİRİLDİ
TSE, fırınlardaki ekmek satışını düzenleyen yeni kurallarını bildirdi. Bu kurallar kapsamında, ekmeklerin üzerine üretimle ilgili detaylı bilgilerin yazılması zorunlu hale geldi. Ekmeğin ambalajsız satılması durumunda, elle temas edilmemesi için kâğıda sarılması veya poşet içinde sunulması gerekecek.
FIRINCILARDAN YENİ DÜZENLEMEYE TEPKİ
Tüketiciler yeni düzenlemeyi olumlu karşılarken, fırıncılar bu duruma karşı tepkili. Günlük ve taze ekmek ürettiklerini belirten fırıncılar, etiketleme zorunluluğunun ek maliyet oluşturacağını ifade ettiler.