Emekliler Zam Bekliyor: Bugünkü Toplantının Detayları

Emekliler Zam Bekliyor: Bugünkü Toplantının Detayları

Bugün, 4 milyon emeklinin maaş artışını beklediği kritik bir zirve gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, Beştepe'de saat 15.30'da buluşacak. İlk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 12 bin TL'ye kadar çıkarılması gündemde yer alıyor.

Zam Düzenlemesi Beklentisi

Emeklilerin maaşlarında yapılacak zam düzenlemesi oldukça büyük bir merakla bekleniyor. Son 6 aylık enflasyon verilerine göre emekli maaşlarına %24,73 oranında zam yapılırken, bazı emekli maaşları zamma rağmen en düşük maaşın altında kaldı. Bu nedenle, en düşük emekli maaşının artırılması için Ankara'da önemli bir toplantı düzenleniyor.

Seyyanen Zam Mümkün Değil

Toplantı öncesinde açıklama yapan AK Parti yetkilileri, emeklilere seyyanen zam yapmanın şu an mümkün görünmediğini, sadece en düşük emekli maaşının 10 bin TL'nin üzerine çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Meclis'e Sunulacak Düzenleme

Beştepe'deki toplantıdan çıkacak karar doğrultusunda hazırlanan düzenleme Meclis'e sunulacak. AK Parti yetkilileri, temmuz maaşlarına yetiştirilmesi için çalışıldığını, yetişmemesi durumunda ise farkların yatırılabileceğini iletti.

Kulislere Yansıyan Rakamlar

Ankara kulislerinde, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin TL'ye kadar çıkarılmasının ciddi şekilde konuşulduğu iddia ediliyor. Bugünkü toplantının sonuçları büyük bir merakla bekleniyor.

Önceki Haber Türkiye Sigorta, 2024'ün İlk Yarısında Yüzde 107 Büyüdü
Sonraki Haber Merkez Bankası Rezervlerinde Rekor Artış! Bir Haftada 5,5 Milyar Dolarlık Artış
Benzer Haberler