Emeklilik Sistemi Değişiyor mu? Erdoğan Yeni Dönemi İşaret Etti

Emeklilik Sistemi Değişiyor mu? Erdoğan Yeni Dönemi İşaret Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Emeklilik sisteminde köklü değişiklikler mi yapılıyor?" sorusuna, "Yeni yasama döneminde bu konuyu ele alacağız" şeklinde cevap verdi. Ayrıca, muhalefeti eleştirerek "Asgari ücretin 17 bin lira olacağını söyleyenlerin sorumluluğu yok. Biz her adımı ölçüp biçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Önemli Açıklamalar

Erdoğan, terörle mücadeleden, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan'ın bölgedeki hareketlerine, İsrail ve ABD'deki gelişmelere kadar birçok konuda değerlendirmeler yaptı. Emeklilere yönelik yapılan düzenlemeler hakkında da bilgi verdi.

Emeklilerin Yanındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meclisin tatil öncesi en önemli düzenlemelerinden biri vergi adımları ve en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesiydi. Basında emeklilik sisteminde köklü değişiklikler yapılacağına dair haberler var. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?" sorusuna, "Toplumumuzun her kesimi gibi emeklilerimizin de yanındayız. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İmkânlar dâhilinde en iyi çözümleri üretiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın refahını artırmak için sürekli yeni stratejiler oluşturuyoruz" yanıtını verdi.

Yeni Yasama Döneminde Gündemde

Erdoğan, "Ekonomik istikrardan ödün vermeden en rasyonel adımları atmaya çalışıyoruz. Grup Başkanımız Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olacağını açıkladı. Muhalefet düşünmeden 'Asgari ücret 17 bin olsun' diyor. Biz ise ekonomik dengeleri gözeterek adımlarımızı atıyoruz. Yeni yasama döneminde bu konuyu gündeme alacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Grup başkanımız ne söylediyse o konular gündemimizde, diğerleri söylentiden ibaret" dedi.

Önceki Haber Özgür Özel'den Emeklilere Söz: Maaşlar Asgari Ücret Seviyesine Çıkacak
Sonraki Haber İstanbul'daki Barajların Doluluk Oranı Azalıyor: Son 14 Günde Önemli Düşüş
Benzer Haberler