Emlak ve Araba Satışında Yeni Dönem Başlıyor

Emlak ve Araba Satışında Yeni Dönem Başlıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve araba satışında 15 Eylül'den itibaren yeni bir düzenleme yapılacağını bildirdi. İlan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçileceğine dikkat çeken Bolat, böylece tüketicilerin yanıltıcı ilanlarla karşılaşmasının önüne geçileceğini ifade etti. 

Emlakta Yeni Düzenleme

Bolat, konut satışında e-Devlet üzerinden emlakçı yetkilendirilmesinin zorunlu hale geleceğini belirtti. Konut satacak kişi, e-Devlet üzerinden gayrimenkulünü seçerek emlakçıyı yetkilendirecek ve yetkilendirilmiş emlakçılar bu satışlara aracılık edecek. Aynı sistemin otomotiv sektörü için de uygulanacağına vurgu yaptı.

İhracat Hedefleri ve Destek Programları

Bolat, 2028 vizyon programları kapsamında mal ihracatında 375 milyar dolar, hizmet ihracatında ise 200 milyar dolar hedeflediklerine dikkat çekti. Görev süresi boyunca sektörel sorunları dinleyip çözüm aradıklarını ifade eden Bolat, ithalatı 376 milyar dolardan 362 milyar dolara indirdiklerini ifade etti.

Enflasyon ve Döviz Kuru Dengesi

Bolat, son dönemde fiyatların dengelendiğini ve dezenflasyon sürecinin başladığına vurgu yaptı. İthalat tedbirlerinin etkili bir şekilde uygulandığını ve döviz rezervlerinin arttığını vurgulayan Bolat, yeni dönemde kredi maliyetlerinin de düşeceğini öngördüklerini ifade etti. 

Kiraların Düşmesi Bekleniyor

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, yeni düzenlemeyle ilan sitelerindeki manipülasyonun önleneceğini ve böylece kiraların da düşebileceğini belirtti. 15 Eylül'de başlayacak olan bu sistemle, emlak ve otomobil satış ilanlarının doğrulanmış olması gerekecek. Bu sayede, sahte ilanlarla yapılan fiyat spekülasyonlarının önüne geçilmiş olacak.

Önceki Haber "Dünyadaki Balın Yarısı Sahte"
Sonraki Haber 37 Yılın En Büyük Düşüşü: Bitcoin ve Ethereum Çakıldı
Benzer Haberler