Emlakçılar Doğrulanmış İlan Düzenlemesi İçin Hazır

Emlakçılar Doğrulanmış İlan Düzenlemesi İçin Hazır

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, 15 Eylül'de uygulamaya girecek olan doğrulanmış ilan düzenlemesi için emlakçıların gerekli hazırlıkları tamamladığını duyurdu. Taylan, bu düzenlemenin 1 Ocak 2025’e kadar zorunlu olmayacağını dile getirdi.

Emlakçılar Düzenlemeye Hazır

Hacı Ali Taylan, doğrulanmış ilan düzenlemesinin konut sektörüne getireceği yenilikler hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu. Taylan, sektör temsilcileri olarak düzenlemeyi desteklediklerini ve 15 Eylül’de başlayacak olan elektronik ilan doğrulama sisteminin faydalı olacağına inandıklarına dikkat çekti. Taylan, emlakçılar olarak sürece hazırlıklı olduklarını ve gerekli çalışmaları tamamladıklarını belirterek, ülke genelinde bulunan odalar ve komiteler aracılığıyla hem tüketicilerin hem de esnafın bilgilendirildiğini söyledi.

2025’e Kadar Eksiklikler Giderilecek

Taylan, düzenlemenin tam olarak zorunlu olacağı 1 Ocak 2025’e kadar sistemdeki eksiklerin tespit edileceğini ve bu süreçte yaşanabilecek teknik zorlukların Ticaret Bakanlığı tarafından değerlendirileceğini dile getirdi. Yeni yılla birlikte, doğrulanmış ilan düzenlemesindeki eksikliklerin giderileceğini ve uygulamanın tam anlamıyla zorunlu hale geleceğini belirtti.

Emlak Portalları Düzenlemeye Hazır

Emlak sitelerinin de gerekli altyapı çalışmalarını tamamladığını belirten Taylan, bazı ilan portallarının düzenlemenin müşteri kaybına yol açabileceğinden endişe ettiğini, ancak düzenlemenin herkes için zorunlu olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, yetki belgesi olmayan emlakçıların ilan veremeyeceğini hatırlatan Taylan, bu düzenlemenin sektördeki kayıt dışılığın önlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Yetki Belgeli Emlakçı Sayısı Artıyor

Taylan, şu an 70 bin emlakçının Ticaret Bakanlığı’ndan yetki belgesi aldığını, 20 bin emlak ofisinin de başvuruda bulunduğunu iletti. Yıl sonuna kadar yetki belgesi almış emlakçı sayısının 90 bine ulaşmasının beklendiğini ifade eden Taylan, son dönemde eğitimlere katılım ve başvuru süreçlerinin hızlandığını da sözlerine ekledi.

Önceki Haber Sabancı Holding’den Oriana Solar Projesi İçin Finansman Sözleşmesi
Sonraki Haber Ulaştırma Bakanı: Demir Yollarıyla 7,8 Milyon Ton Yük Taşındı
Benzer Haberler