En Düşük Emekli Aylığı 12 Bin TL Olacak

En Düşük Emekli Aylığı 12 Bin TL Olacak

Ankara'da dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, en düşük emekli aylığını 12 bin TL olarak belirlemeyi kabul etti ve bu karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teklif edilecek.

Yaklaşık 4 milyon emekli, zam düzenlemesini bekliyor. Düzenleme ile en düşük emekli maaşı artırılacak. Haftanın başında netleşmesi beklenen bu düzenlemeye göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in en düşük emekli maaşını 12 bin TL olarak onayladığı konuşuluyor.

Emekli zammı 16 milyon kişiyi kapsayacak şekilde düzenlendi. Memur emeklileri için zam (4c) 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 19,31 oldu. SSK (4a) ve Bağ-Kur (4b) emeklileri için zam ise yüzde 24,73 olarak belirlendi. Ancak, yaklaşık 1.8 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi bu zamdan faydalanamadığı için en düşük emekli maaşı düzenlemesi gündemde yer alıyor

İki Seçenek Masada

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, masadaki seçeneklerin ikiye indirildiğini belirtti. "Emeklilere yapılacak artış iki seçenek haline getirildi. En düşük emekli maaşı 12 bin TL veya 12 bin 500 TL olacak. 12 bin TL seçeneğinden 3,2 milyon emekli, 12 bin 500 TL seçeneğinden ise 3,7 milyon emekli faydalanacak" dedi.

Bakan Şimşek'ten Onay

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, canlı yayında önemli bir iddiada bulundu. Aldığı bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetimi, en düşük emekli maaşının 12 bin TL olmasını onayladı. Bu karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak ve ardından açıklanacak.

Haftanın Başında Açıklanacak

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili olarak, "Önümüzdeki hafta başında açıklayacağız" şeklinde konuştu.

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Ödenecek?

Memur emeklileri ayın 1'inden itibaren maaşlarını alacakları için zam henüz yansıtılmadı. Daha sonra farklar ödenecek. SSK emeklileri 17'sinden sonra maaşlarını alıyor. Bağ-Kur emeklileri ise 25'inden sonra maaş alıyor. Memurlar ise her ayın 15'inde maaşlarını alıyor. Eğer 17'sine kadar bir karar alınmazsa, ek ödemelerle emeklilerin farkları ileri bir tarihte hesaplarına geçecek. Takvimi SGK belirleyecek.

Önceki Haber Son 40 Günde Kur Korumalı Mevduattan 12,8 Milyar Dolar Çıktı
Sonraki Haber Bakan Şimşek, 5 Milyon TL'nin Üzerinde Harcama Yapanları Denetime Aldı
Benzer Haberler