En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin TL'ye Çıkarılıyor mu?

En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin TL'ye Çıkarılıyor mu?

Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak zammı beklerken, Ankara'dan gelen yeni bir iddia gündemi meşgul etmeye başladı. AK Parti'nin, şu anda 10 bin TL olan en düşük emekli maaşını 12 bin TL'ye çıkarmak için harekete geçtiği ve bu konudaki raporun hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı ideaları gündemde geziniyor.

Zam Beklentisi Yüksek

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan %24.73'lük zam, 10 bin TL'nin altında maaş alan emeklilere yansımamış ve bu durum büyük hoşnutsuzluk yaratmıştı. Bu nedenle, AK Parti'nin ekonomi kurmayları en düşük emekli maaşını artırmak için yeniden çalışmalara başladı.

Hedef: 12 Bin TL

AK Parti'nin önerisi, şu anda 3 milyon kişinin aldığı en düşük emekli maaşını 12 bin TL'ye kadar çıkarmak. Bu adım, enflasyon farkının belirlenmesi ve kök maaş üzerinden yapılan zam oranlarının en düşük maaşlara yansımaması nedeniyle atılıyor.

Rapor Erdoğan'a Sunulacak

Hazırlanan rapor, hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın onay vermesi halinde, düzenleme Meclis gündemine hızla taşınacak ve Temmuz ayı içinde kabul edilecek.

İkinci İyileştirme

Bu yeni düzenleme onaylanırsa, 2024 yılı içinde en düşük emekli maaşı alanlara ikinci kez iyileştirme yapılmış olacak.

Önceki Haber Mevduat Faiz Oranlarında Yeniden Yükseliş Kaydediliyor
Sonraki Haber Milli Takım'da 5 Futbolcunun Değeri Yükseldi: 155 Milyon Euro
Benzer Haberler