Erdoğan: "CHP Borçlarını Ödemek Yerine Kaçıyor"

Erdoğan:

SGK borçlarının belediyelerden tahsili konusunda tartışmalar devam ediyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in "Erdoğan'ın talimatıyla CHP'li belediyelere mali darbe yapıyorlar" sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yanıt gecikmedi. Erdoğan, en fazla SGK borcu olan 5 belediyenin CHP'li olduğunu belirterek, "Borçlarının üstüne yatmak için saçma sapan işler yapıyorlar. CHP'nin Genel Başkanı her açıklamasıyla kendini ve partisini gülünç duruma düşürüyor" şeklinde konuştu.

Erdoğan'dan Sert Tepki

Rize'de gerçekleşen açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin SGK borçları konusundaki tepkilerine oldukça sert bir yanıt verdi. Erdoğan, "Borçlarının hatırlatılması CHP'yi ciddi şekilde tedirgin etti. Borçlarının üstüne yatmak için saçma sapan işler yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Rize'deki Açılış Töreni

Erdoğan, Rize'de afet konutlarının anahtar teslimi ve çeşitli projelerin açılışını gerçekleştirdi. Sel felaketinden etkilenen bölgelerde yapılan çalışmaları anlattı ve afet konutlarının tamamlandığını belirtti. Ayrıca Ayder Yaylası'nda yapılan yatırımları ve kentsel dönüşüm projelerine de vurgu yaptı.

Borç Tartışmaları

Erdoğan, SGK'ya en fazla borcu olan belediyelerin CHP'li olduğunu ve bu borçların ödenmesi gerektiğini ifade etti. "CHP'li belediyeler çöp toplamıyor ki. CHP deyince akla çöp, çukur, çamur geliyor" diyerek eleştirilerini sürdürdü. Ayrıca, SGK'ya en fazla borcu olan ilk 5 belediyenin CHP'li olduğunu ve toplam borcun %68'inin CHP'li belediyelere ait olduğunu belirtti.

Açılışlar ve Yatırımlar

Erdoğan, Rize'de yapılan yatırımları ve açılışları anlatarak, kentsel dönüşüm projeleri ve Ayder Yaylası'na yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Rize İyidere Lojistik Limanı projesinin %50 oranında tamamlandığını ve 2026'da bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

CHP'ye Eleştiriler

Erdoğan, CHP'nin SGK borçlarını ödemek yerine mazeret ürettiğini ve popülizm yaptığını söyledi. "Borç alınırken dost, ödenirken düşmandır misali. CHP, SGK prim borçlarını ödememek için çaba gösteriyor" diyerek eleştirilerini sürdürdü. Erdoğan, SGK borçlarının tahsil edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu sürecin siyasi çekişmelere kurban edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Önceki Haber İtalya, Türkiye'ye Güneş Gözlüğü İhracatında Çin'i Geçti
Sonraki Haber Kırşehir'de Altın Madeni Protestosu: Siyanür Tehlikesi
Benzer Haberler