Erdoğan'ın Uyarısından Sonra Bakanlık Harekete Geçti! CHP'li Belediyelerin Prim Borçları Tahsil Edilecek

Erdoğan'ın Uyarısından Sonra Bakanlık Harekete Geçti! CHP'li Belediyelerin Prim Borçları Tahsil Edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Belediyelerin borç tahsiline başlanacak" açıklamasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir açıklamada bulundu. Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği için istihdamı artırmanın, kayıt dışı istihdamla mücadelenin ve prim borçlarını tahsil etmenin gerekli olduğunu ifade etti. Belediyelerden prim borçlarının tahsili için tüm adımları atacaklarını belirtti.

Bakan Işıkhan'dan Açıklama

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, SGK'nın 16 milyon emeklinin aylıklarını ödemek ve 85 milyon vatandaşın sağlık, tedavi ve ilaç harcamalarını karşılamak için sigorta primlerine ihtiyacı olduğunu altını çizdi. Erdoğan'ın açıklamasına destek vererek, "Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliği için istihdamı artırmak, kayıt dışı istihdamla mücadele etmek ve prim borçlarını tahsil etmek durumundayız. Bu noktada çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz," dedi.

CHP'li Belediyelere Uyarı

Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında CHP'li belediyelere yönelik olarak, "Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır," ifadelerine yer vermişti. Bakan Işıkhan da, yerel seçimlerden önce özellikle CHP'li belediyelerin prim borçlarının yüksek olduğunu belirterek tüm belediyelere prim borçlarını ödemeleri çağrısında bulunduklarını hatırlattı. "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği doğrultuda belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlıyız," ifadelerini kullandı.

Önceki Haber Vergi Paketinin İmzacısı AK Partili Vekil, Eşinin Şirketinin Vergi Ödemediğini Kabul Etti
Sonraki Haber Taksiciler Odası Başkanı'ndan İBB'ye Zam Tepkisi: Bu Maliyetlerle Çalışamayız
Benzer Haberler