Erdoğan ve Özel'in Görüşmesi: Emekli ve Asgari Ücretliye Umut

Erdoğan ve Özel'in Görüşmesi: Emekli ve Asgari Ücretliye Umut

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Özel, görüşmede emekli maaşı ve asgari ücretin artırılması talebinde bulunduklarını belirtti. Ayrıca, partinin üç ekonomi uzmanının Mehmet Şimşek ile görüşeceğini de duyurdu.

Görüşme Detayları

18 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından karşılandı. 1,5 saat süren görüşmenin ardından Özel, Erdoğan'ı makam aracına kadar yolcu etti.

Emekli Maaşı ve Asgari Ücret Artışı

Özel, Amasya Belediyesi ziyaretinde yaptığı açıklamada, Erdoğan'dan emekli maaşının asgari ücrete çıkarılmasını ve asgari ücrete enflasyon iyileştirmesi yapılmasını talep ettiklerini belirtti. Ayrıca, tarım ürünlerinin maliyet fiyatlarının altında olduğunu ve bu ürünlere de zam yapılması gerektiğini de vurguladı.

Çiftçilerin Durumu

Özel, çiftçilerin bankalara olan borcunun son bir yılda yüzde 88 arttığını ve toplam borcun 652 milyar TL'ye ulaştığını da belirtti. Türkiye'deki toprakların dörtte birinin ipotek altında olduğunu ve gençlerin çiftçiliği bıraktığını ifade etti.

Adaletli Vergi Sistemi

Özel, adaletli bir vergi sistemi için Erdoğan'a teklif sunduklarını ve partinin üç ekonomi uzmanının Mehmet Şimşek ile görüşeceğini de açıkladı. Amaçlarının, emekli maaşı, asgari ücret ve tarım ürünlerine zam yapılması ve yoksulluğun çözülmesi olduğunu belirtti.

Önceki Haber İstanbul'a Yeni Tramvay Hattı: Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Arasında 33 Durak
Sonraki Haber Kurban Bayramı Mesajları
Benzer Haberler